Σούπερ Λιγκ 1: Σέντρα στο μπαράζ της αβεβαιότητας

Σούπερ Λιγκ 1: Σέντρα στο μπαράζ της αβεβαιότητας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέλλον τους σε δύο δόσεις παίζουν απόψε (20.00), αλλά και το επόμενο Σάββατο, η Ξάνθη και ο Απόλλων Σμύρνης. Ενα μπαράζ που πέρασε από… σαράντα κύματα μέχρι να οριστεί, με τις δύο ομάδες (και όχι μόνο) να προσφεύγουν σε όλα τα αρμόδια όργανα ζητώντας τη ματαίωσή του και την αναδιάρθρωση της Σούπερ Λιγκ 1. Τελικά, όποια πόρτα και αν χτύπησαν τη βρήκαν κλειστή, καθώς τόσο η Λίγκα όσο και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έδειξαν… σέντρα. 

Η Ξάνθη που τερμάτισε στην προτελευταία θέση της μεγάλης κατηγορίας –καθώς τιμωρήθηκε και με την αφαίρεση 12 βαθμών εξαιτίας της υπόθεσης της πολυϊδιοκτησίας– τον τελευταίο μήνα ουσιαστικά βρίσκεται σε αναστολή. Ο μεγαλομέτοχος Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος είναι στο τιμόνι της ομάδας από το 1991, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα του αποχωρισμού και ψάχνει για διάδοχο. Από την ομάδα έφυγαν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές και έτσι ο Νίκος Καραγεωργίου είναι αναγκασμένος να βασιστεί σε ελάχιστους παίκτες από το περυσινό ρόστερ και στα παιδιά των ομάδων Κ17 και Κ19 που χρίστηκαν επαγγελματίες για να μπορέσουν να παίξουν.

Από την άλλη, ο Απόλλων που στη διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2 ήταν στη 2η θέση, έχει να δώσει επίσημο παιχνίδι από τον Μάρτιο. Και εδώ πολλοί παίκτες αποχώρησαν, ενώ ο Μπάμπης Τεννές, μέχρι και την Παρασκευή το πρωί δεν γνώριζε αν θα μπορεί να υπολογίζει στον Χουχούμη, ο οποίος αν και ήταν πέρυσι στο ρόστερ, ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Ριζούπολης στις 14 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι επίσημα δεν θεωρείται ανανέωση συμβολαίου αλλά νέα εγγραφή βάσει των κανονισμών. Παράλληλα και ο Ελληνας τεχνικός κάποια στιγμή βρέθηκε εκτός ομάδας, όμως τελικά οι δύο πλευρές τα ξαναβρήκαν, τουλάχιστον για το μπαράζ.

Την ώρα πάντως που οι δύο ομάδες θα μάχονται για μία θέση στη Σούπερ Λιγκ, ανοιχτό θα παραμένει το θέμα της αναδιάρθρωσης των δύο μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απάντησε στην επιστολή της ΕΠΟ, που αιτείται την ένωση της ΣΛ2 και της Football League, ζητώντας επιπλέον εξηγήσεις για το σκεπτικό του αιτήματος, καθώς και συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο την ερχόμενη εβδομάδα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή