Η Τουρκία επέκτεινε την παράνομη NAVTEX για τέσσερις ακόμη ημέρες

Η Τουρκία επέκτεινε την παράνομη NAVTEX για τέσσερις ακόμη ημέρες

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επέκταση για τέσσερις ακόμη ημέρες της παράνομης ναυτικής οδηγίας (NAVTEX) για έρευνες νοτίως του Καστελλορίζου, που έληγε την Κυριακή, ανακοίνωσε η Τουρκία.

Η ανανεωμένη NAVTEX ισχύει ως την Πέμπτη 27 Αυγούστου και αφορά στα ερευνητικά σκάφη Ορουτς Ρέις, Αταμάν και Τσενγκίζ Χαν.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το  Ορουτς Ρέις έπλεε το βράδυ της Κυριακής εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με  νοτιοδυτική  κατεύθυνση  και εντός  της προηγούμενης παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX, η ισχύς της οποίας έληγε τα μεσάνυκτα της Κυριακής.

Το  Ορουτς Ρέις συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, και παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα, σε ότι αφορά την παράταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX, ανέφεραν τα εξής: «Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο οτι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια».

Η νέα ημερομηνία εκπνοής της παράνομης NAVTEX θεωρείται ότι συνδέεται με την αναμενόμενη κύρωση της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο την προσεχή Τετάρτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή