Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συναυλία με σκοπούς και τραγούδια από τη μουσική παράδοση των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου δίνουν οι Encardia στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο. Στις 8.30 μ.μ. Πυθαγόρειο Σάμου.

Η έκθεση φωτογραφίας «Η Υδρα για τον Mario Vitti. Γραφείο με θέα, φωτογραφίες 1948-1981», με εικόνες του Ιταλού ελληνιστή που αποτυπώνουν λογοτεχνικά πρόσωπα και πράγματα μιας τριακονταετίας, εγκαινιάζεται από το ΜΙΕΤ και τον Δήμο Yδρας στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη». Μιλούν οι Διονύσης Καψάλης, Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, Ευριπίδης Γαραντούδης. Στις 8.30 μ.μ. παραλία Λιμανιού.

Η «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο, έρχεται για μία παράσταση στο Κηπο-θέατρο του Παπάγου. Στις 8.30 μ.μ. οδός

Κορυτσάς.

Συνδυάζοντας την αγάπη τους για την κιθάρα, ο Ορφέας Περίδης και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης ανεβαίνουν στη σκηνή του θεάτρου «Τεχνόπολις» στο Ηράκλειο, για μια συναυλία με δικές τους συνθέσεις αλλά και με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια. Στις 9.30 μ.μ. Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116.

Την ταινία του Τιμ Μπάρτον «Ντάμπο» (2019) προβάλλει το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα. Στις 9 μ.μ. Ακρόπολη Ιτς Καλέ.

Ενα μουσικό πρόγραμμα με συνθέσεις από τους τρεις δίσκους του, αλλά και με επανεκτελέσεις που συνδυάζουν την παράδοση και τον σύγχρονο ήχο, παρουσιάζει το μουσικό σχήμα των Usurum στην Ταράτσα του Gazarte. Στις 9.30 μ.μ. Βουτάδων 34.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή