Ο οδηγισμός δίνει δυναμικό «παρών» στους πληγέντες της Εύβοιας

Ο οδηγισμός δίνει δυναμικό «παρών» στους πληγέντες της Εύβοιας

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Yπάρχουν οργανώσεις που καλλιέργησαν στον Ελληνα την ανιδιοτελή προσφορά και την έγνοια για τον συνάνθρωπο. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, που ιδρύθηκε το 1932 από την Ειρήνη Καλλιγά, είναι από τους σκαπανείς σε αυτή την προσπάθεια. Χάρη σε αυτό η χώρα μας διασυνδέεται με τον διεθνή οδηγισμό, αλλά κρατάει και την παράδοση της συνδρομής προς οποιονδήποτε έχει ανάγκη. Λογικό ήταν, λοιπόν, μετά την πρωτοφανή καταστροφή στην Εύβοια, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού να βρεθεί από νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας στα σημεία όπου υπήρχαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, για να προσφέρει βοήθεια.

Σε συνεννόηση με τις Αρχές, ενεργοποίησε το Πανελλήνιο Δίκτυο Πολιτικής Προστασίας με σύνθημα «Εσο έτοιμος», ενώ παραμένει σε ετοιμότητα, με στελέχη του σε Χαλκίδα και Ψαχνά, κάνοντας πράξη την κοινωνική συμμετοχή και προσφορά του. Εκπρόσωποι του οδηγισμού συμμετείχαν, επίσης, σε συντονιστική σύσκεψη στον Δήμο Χαλκιδέων και συνεργάστηκαν με φορείς, ως αρωγοί, στην αποκατάσταση των ζημιών. Συγκεκριμένα, βοήθησαν στην απομάκρυνση λάσπης και φερτών υλικών από μπαλκόνια, αυλές και εισόδους κατοικιών. Επιπλέον, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «Κοινωνική κουζίνα: ο άλλος άνθρωπος», συμμετείχαν στην προετοιμασία 1.000 και πλέον μερίδων φαγητού προς τους πληγέντες.

Ο οδηγισμός δίνει δυναμικό «παρών» στους πληγέντες της Εύβοιας-1

Τα μέλη του ΣΕΟ βοήθησαν οπουδήποτε υπήρχε ανάγκη.

Ομως η παρουσία τους δεν εξαντλήθηκε στα πρώτα κρίσιμα 24ωρα. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού θα παραμείνει στα σημεία ανάγκης και το επόμενο διάστημα, για όσο χρειαστεί. Σύμφωνα με τη σχετική ειδησεογραφία, θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου επέλθει η ομαλότητα στις περιοχές αυτές. Το 2020 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις: τους προηγούμενους μήνες τα μέλη του ΣΕΟ έδωσαν το «παρών» και στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας δραστηριοποιήθηκαν στο πρόγραμμα των δήμων «Βοήθεια στο σπίτι», διανέμοντας αγαθά πρώτης ανάγκης και φάρμακα σε συνανθρώπους μας, συμμετείχαν στα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών των δήμων, μαγείρεψαν στο σπίτι μαζί με ομάδες εφήβων οδηγών και παρέδωσαν με ασφάλεια σε συνεργαζόμενες μονάδες του Δήμου Αθηναίων φαγητό για αστέγους. Επίσης, συγκέντρωσαν είδη διατροφής και καθαριότητας για την καθημερινή σίτιση και υγιεινή των φιλοξενουμένων γηροκομείου.

Ο οδηγισμός δίνει δυναμικό «παρών» στους πληγέντες της Εύβοιας-2

Η ετοιμότητα παραμένει για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε μια εποχή όπου κυριαρχεί συχνά το αίσθημα του εγωισμού στους νέους ανθρώπους, ο ελληνικός οδηγισμός συμβάλλει ώστε τα νεαρής ηλικίας μέλη του να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν στα κοινά ως ενεργοί πολίτες. Ο ΣΕΟ ήταν  από τους πρώτους φορείς στην Ελλάδα που εμπράκτως εμφύσησε ένα πνεύμα οικολογικό μέσα από την αγάπη για τη φύση. Οι κοινές αξίες όλων των οδηγών, άλλωστε, είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή