Υπό ισχυρούς ανέμους η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Ρόδου

Υπό ισχυρούς ανέμους η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Ρόδου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρισκόταν έως αργά το βράδυ της Πέμπτης επιχείρηση διάσωσης περίπου 50 μεταναστών, επιβατών ιστιοπλοϊκού σκάφους που εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο σε απόσταση 17 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Το ιστιοπλοϊκό έπλεε σε διεθνή ύδατα εντός του FIR Αθηνών δηλαδή σε ελληνικό πεδίο ευθύνης ως προς την έρευνα και διάσωση. Μέχρι τις 11 το βράδυ δεν είχαν σημειωθεί παρενοχλήσεις από τουρκικές ακταιωρούς.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης ότι το σκάφος βρισκόταν σε «δυσχερή θέση», ενώ η αρχική πληροφορία για φωτιά στο μηχανοστάσιο δεν επιβεβαιώθηκε.

Στο σημείο βρέθηκαν σταδιακά τρία φορτηγά πλοία που παρέπλεαν στην περιοχή, δύο σκάφη του Λιμενικού (ένα περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό) ενώ πρώτη έσπευσε επί τόπου η τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Γρηγορόπουλος» για να καταγράψει την ακριβή εικόνα του περιστατικού, δεδομένου και του πρόσφατου επεισοδίου στη Χάλκη.

Λίγο μετά τις 10.00 αναμενόταν να ξεκινήσει η διαδικασία μετεπιβίβασης των επιβατών του ιστιοπλοϊκού στα παραπλέοντα πλοία.

Στο σημείο έπνεαν ωστόσο άνεμοι εντάσεως επτά μποφόρ που δυσκόλευαν το έργο του Λιμενικού και η όλη επιχείρηση εκτιμάτο ότι θα διαρκούσε αρκετή ώρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή