Αντικατάσταση δοχείων απορριμμάτων στην Αθήνα

Αντικατάσταση δοχείων απορριμμάτων στην Αθήνα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση αναβάθμισης της καθαριότητας στον Δήμο Αθηναίων με μαζική αντικατάσταση των φθαρμένων δοχείων απορριμμάτων, σε δρόμους, πλατείες και κολόνες, αναπτύσσει η δημοτική αρχή τις τελευταίες εβδομάδες. Συνολικά 5.340 καινούργια δοχεία απορριμμάτων (επιδαπέδια και επιστήλια) παραλαμβάνονται σταδιακά.

Ηδη έχουν τοποθετηθεί τα πρώτα 510, πλαστικά επιδαπέδια δοχεία απορριμμάτων. Τα 200 έχουν μπει σε 25 πλατείες και πάρκα της Αθήνας και άλλα 310 σε δρόμους όλης της πόλης. Ορισμένα από αυτά αντικατέστησαν παλιά απορριμματοδοχεία, τα οποία είχαν τοποθετηθεί μέχρι και πριν από 20 χρόνια και είχαν μεγάλες ζημιές που δεν μπορούσαν να επισκευαστούν, ήταν σκουριασμένα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Τα καινούργια απορριμματοδοχεία έχουν τοποθετηθεί με τρόπο που δεν επιτρέπει μετακίνηση από τη θέση τους. Εκτός από το σημείο υποδοχής των απορριμμάτων έχουν ενσωματωμένο και ένα σταχτοδοχείο, το οποίο είναι σχεδιασμένο να αδειάζει με εύκολο τρόπο.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έχει προγραμματίσει να παραλάβει και να τοποθετήσει 1.955 επιδαπέδια δοχεία απορριμμάτων, 2.300 μονά επιστήλια δοχεία και 575 διπλά επιστήλια δοχεία απορριμμάτων. Μεγάλο μέρος θα τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπου κυκλοφορεί πολύς κόσμος πρωί και βράδυ, ενώ σημαντικός αριθμός θα μπει και σε γειτονιές όπου υπάρχουν ελλείψεις.

«Η Αθήνα βήμα βήμα κατακτά το αυτονόητο. Είναι πρόκληση για όλους μας να καθαρίσει η Αθήνα αλλά και να διατηρηθεί καθαρή και με σεβασμό στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών. Πέρα από τις μικρές και τις μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας που κάνουμε αδιάκοπα, θέτουμε σε εφαρμογή και τον σχεδιασμό μας για τη συντήρηση και την προστασία κάθε δημόσιου χώρου», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή