Τώρα ο Μαγκουάιρ ισχυρίζεται ότι νόμισε πως τον απήγαγαν ψευτοαστυνομικοί

Τώρα ο Μαγκουάιρ ισχυρίζεται ότι νόμισε πως τον απήγαγαν ψευτοαστυνομικοί

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέους ισχυρισμούς περί… φόβου για απαγωγή από ψεύτικους αστυνομικούς προέβαλε την Πέμπτη ο καταδικασθείς στη Σύρο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χάρι Μαγκουάιρ, προκαλώντας έντονη αντίδραση του συνηγόρου τριών εκ των αστυνομικών που έπεσαν θύματα της επίθεσης του ποδοσφαιριστή και της παρέας του στη Μύκονο την περασμένη εβδομάδα.

Σε συνέντευξή του στο BBC, την πρώτη μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση 21 μηνών με αναστολή για τα επεισόδια στη Μύκονο, τη σύλληψη, απόδραση και επανασύλληψη και την προσπάθεια δωροδοκίας αστυνομικών αφού τους επιτέθηκε, ο Μαγκουάιρ εμφάνισε νέο ισχυρισμό: Είπε ότι προσπάθησε να αποφύγει «την απαγωγή από ψευτοαστυνομικούς», αφού τον χτύπησαν στα πόδια και δήθεν τον απείλησαν ότι «δε θα ξαναπαίξει μπάλα».

Επιπροσθέτως ο Μαγκουάιρ είπε ότι δεν αισθάνεται να οφείλει συγγνώμη σε κανέναν και ότι θα δώσει μάχη να καθαρίσει το όνομά του. Οπως έχει γίνει γνωστό οι δικηγόροι του κατέθεσαν έφεση.

Στη συνέντευξη αυτή αντέδρασε άμεσα ο Ιωάννης Παραδείσης, συνήγορος της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση και δικηγόρος τριών εκ των αστυνομικών που δέχθηκαν επίθεση από τον Μαγκουάιρ, τον αδελφό τους και την παρέα τους πριν μια εβδομάδα.

Ο κ. Παραδείσης σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή απέρριψε ως «γελοίους και αβάσιμους» τους ισχυρισμούς του ποδοσφαιριστή.

«Το μόνο που καταφέρνει είναι να προσβάλλει περισσότερο τους αστυνομικούς στους οποίους επιτέθηκε, αλλά και στο ελληνικό δικαστικό σύστημα γενικότερα,» είπε ο δικηγόρος Ερμούπολης, κ. Παραδείσης.

«Τώρα ο κ. Μαγκουάιρ ισχυρίζεται ότι φοβήθηκε ότι τον απήγαγαν, αλλά η αντίδρασή του ήταν να διαφύγει και να τηλεφωνήσει στον μάνατζέρ του, αφήνοντας πίσω την αρραβωνιαστικιά, τα αδέλφια του και τους παιδικούς του φίλους. Ακόμη και αν το δεχθεί αυτό κανείς ως αληθινό -που εγώ δεν μπορώ- οι κινήσεις αυτές δεν είναι πράξεις ενός έντιμους άνδρα,» πρόσθεσε ο Ελληνας δικηγόρος.

Ο ίδιος επέκρινε και το BBC που δεν πίεσε τον ποδοσφαιριστή να απαντήσει για τον αρχικό του ισχυρισμό ότι… δύο Αλβανοί έκαναν ένεση στην αδελφή του προξενώντας τη λιποθυμία της.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο στην Ερμούπολη την Τρίτη ο Αγγλος εκλέκτορας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ απέσυρε το όνομα του κεντρικού αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την αποστολή της εθνικής Αγγλίας για το Nations League, και μάλιστα κατόπιν συνεννόησης με τον σύλλογό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή