Αυστραλία: Λιγότερα από 100 νέα κρούσματα για πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο

Αυστραλία: Λιγότερα από 100 νέα κρούσματα για πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερα από 100 νέα κρούσματα κορωνοϊού για πρώτη φορά σε δύο μήνες κατέγραψε η Αυστραλία τη Δευτέρα, κάτι που δίνει ελπίδες ότι υποχωρεί το δεύτερο κύμα της επιδημίας, το οποίο επικεντρώθηκε στην περιφέρεια της Μελβούρνης.

Η Πολιτεία της Βικτώρια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μελβούρνη, κατάγραψε μόνο 73 νέα κρούσματα, ενώ κατά την κορύφωση της επιδημίας στα τέλη Ιουλίου εμφανίζονταν καθημερινά περισσότερα από 700 νέα κρούσματα.

Περιορισμοί έχουν επιβληθεί εδώ και εβδομάδες στους κατοίκους της πόλης, περιλαμβανομένης νυκτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας και του κλεισίματος όλων των μη απαραίτητων καταστημάτων μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή η γειτονική Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο μετά τη Βικτώρια. Δέκα νέα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα στην Πολιτεία αυτή, της οποίας πρωτεύουσα είναι το Σίδνεϊ.

Η εμφάνιση εστίας κρουσμάτων σε ένα κέντρο κράτησης ανηλίκων του Μπρισμπέιν ώθησε την κυβέρνηση της Πολιτείας Κουίνσλαντ να λάβει ιδιαίτερα μέτρα για να απομονώσει τις φυλακές.

Σχεδόν 26.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί συνολικά στην Αυστραλία, όπου 652 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διαβάστε επίσης:

Τα σενάρια που τρομάζουν τους ειδικούς

Κορωνοϊός: 157 κρούσματα στην Ελλάδα – Πάνω από 10.000 το σύνολο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή