Κορωνοϊός: 328 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας – Παραβάσεις και σε καταστήματα

Κορωνοϊός: 328 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας – Παραβάσεις και σε καταστήματα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 328 ανέρχονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης σε ελέγχους της Αστυνομίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, χθες, Κυριακή 30 Αυγούστου, σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, σε 58.240 ελέγχους βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.:

  • Τρεις παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.
  • Μία παράβαση σε κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στη Σαντορίνη.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 480 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 28 άτομα.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για λειτουργία καταστήματος μετά τις 24:00 (σε Αττική και Νότιο Αιγαίο), με επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, την Τρίτη 11 Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 64 σχετικές παραβάσεις.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτες. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 127 σχετικές παραβάσεις.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 328 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης, ενώ επιβλήθηκαν 327 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 1 των 300 ευρώ, ως εξής: 46 στην Κεντρική Μακεδονία, 40 στη Θεσσαλονίκη, 38 στη Στερεά Ελλάδα, 36 στο Βόρειο Αιγαίο, 30 στην Αττική, 27 στην Κρήτη, 21 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 17 στην Πελοπόννησο, 17 στην Ηπειρο, 16 στη Θεσσαλία, 12 στα Ιόνια Νησιά, 12 στη Δυτική Ελλάδα, 10 στο Νότιο Αιγαίο και 6 στη Δυτική Μακεδονία. Από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.843 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 10.833 πρόστιμα των 150 ευρώ και 10 των 30 ευρώ.

Παράλληλα, στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 68 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λ.π, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 11 παραβάσεις από τις οποίες εννέα στη Μύκονο και μία στη Σαντορίνη για μη χρήση μάσκας και μία για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων σε κατάστημα στη Σαντορίνη (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας).

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Διαβάστε επίσης:

Τα σενάρια που τρομάζουν τους ειδικούς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή