Από τις παραλίες του Ιονίου, στην καραντίνα

Από τις παραλίες του Ιονίου, στην καραντίνα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεμάτο με «εγωιστές κρετίνους του κορωνοϊού», τους γνωστούς πλέον Covidiots, και στελεχωμένο από ένα εντελώς ανίκανο και αδιάφορο πλήρωμα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα μιας εκ των επιβατών του αεροσκάφους της ΤUI που πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη την πτήση από τη Ζάκυνθο στο Κάρντιφ της Ουαλλίας, με αποτέλεσμα να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό οι 193 επιβαίνοντες, μετά τον εντοπισμό επτά κρουσμάτων.

Η επιβάτις Στέφανι Ουίτφιλντ τόνισε στο ραδιόφωνο του BBC ότι πολλοί από τους συνεπιβάτες της δεν φορούσαν καθόλου μάσκα ή δεν τη φορούσαν όπως πρέπει. Επίσης, δεν συμμορφώνονταν με κανένα από τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα ή τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. «Φορούσαν μάσκες που δεν κάλυπταν τη μύτη τους ή τις είχαν κατεβάσει στο σαγόνι τους για να μιλούν στους φίλους τους», εξιστορεί εξοργισμένη από την κατάληξη των ολιγοήμερων διακοπών της στην Ελλάδα η Ουαλλή.

«Συνέχεια έκαναν βόλτες πάνω-κάτω στον διάδρομο του αεροπλάνου, χωρίς μάσκα, για να συζητήσουν με την παρέα τους. Μια αεροσυνοδός ζήτησε μόνο από μία επιβάτιδα να φορέσει τη μάσκα της, κατά τ’ άλλα αδιαφορούσαν ολοκληρωτικά. Δίπλα μου καθόταν ένας τύπος με τη μάσκα στο πιγούνι και η αεροσυνοδός συζητούσε μαζί του χωρίς να του πει τίποτα γι’ αυτό».

Η γυναίκα τονίζει, επίσης, ότι δεν της έκανε καμία εντύπωση η ανίχνευση της επιδημικής εστίας στο αεροσκάφος και ότι η ίδια και ο σύζυγός της, μετά την επιστροφή τους, εμφάνισαν ήπια συμπτώματα και παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Η δρ Γκουέν Λόου, ειδική για τον έλεγχο των λοιμωδών νόσων στον υγειονομικό φορέα της Ουαλλίας, τόνισε ότι την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν στην Ουαλλία περίπου 30 κρούσματα κορωνοϊού σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τη Ζάκυνθο, ακόμα και σε κάποιους που έμεναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία και επέστρεψαν με διαφορετικές πτήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή