Επείγουσα εγκύκλιος για άδειες ειδικού σκοπού στο Δημόσιο

Επείγουσα εγκύκλιος για άδειες ειδικού σκοπού στο Δημόσιο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκεκριμένο, αυστηρότερο πλαίσιο για τη λειτουργία του Δημοσίου αλλά και τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού στους δημοσίους υπαλλήλους λόγω των μέτρων για την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας περιλαμβάνεται σε επείγουσα εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Η εγκύκλιος έχει ισχύ έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι υπάλληλοι οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως. Οπως υπενθυμίζεται στην εγκύκλιο, ωστόσο, «οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία» και αυτό επιβάλλεται να εξασφαλίζεται με την κατάλληλη προσαρμογή του σπαστού ωραρίου προσέλευσης. Ειδικότερα, όσον αφορά την εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Για την αποφυγή συνωστισμού αλλά και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων (τουλάχιστον 1,5 μέτρο) είναι αρμόδιος ο οικείος προϊστάμενος.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί

Με την επανέναρξη λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών παρέχεται η δυνατότητα ο γονιός να λάβει άδεια ειδικού σκοπού, «κατόπιν υποβολής υπεύθυνης δήλωσης, σύμφωνα με την οποία το τέκνο ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από κορωνοϊό COVID-19 ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου ή ήδη νοσεί». Για τη χορήγηση της άδειας απαιτείται βεβαίωση από τη δομή ότι το παιδί δεν προσέρχεται στη δομή.

Παράλληλα, οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού θα πρέπει να διερευνήσουν ότι ο γονέας που αιτείται την άδεια ειδικού σκοπού είναι ο μοναδικός γονέας που πρέπει να παραμείνει στο σπίτι για τη φύλαξη του τέκνου ή ότι δεν έχει χορηγηθεί η ειδική άδεια απουσίας στον έτερο γονέα «ως ανήκοντα σε ομάδα αυξημένου κινδύνου κατόπιν νεότερης βεβαίωσης από θεράποντα ιατρό, οπότε και ο γονέας αυτός δύναται να ασκήσει τη φύλαξη του τέκνου».

Στην εγκύκλιο, επίσης, περιλαμβάνονται οδηγίες για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να εφαρμοστούν στις επικείμενες εκλογές των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή