Λευκορωσία: Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Μινσκ

Λευκορωσία: Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Μινσκ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρωθυπουργός αναμένεται αύριο, Πέμπτη, στο Μινσκ της Λευκορωσίας εν μέσω ενός μαζικού κινήματος διαμαρτυρίας κατά της επανεκλογής του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αύριο ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν θα μεταβεί στο Μινσκ», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, τον οποίο επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ανακοινώνοντας την πρώτη επίσκεψη Ρώσου αξιωματούχου αυτού του βαθμού στη Λευκορωσία αφότου ξεκίνησε η πολιτική κρίση που συγκλονίζει τη χώρα εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

Υποδεχόμενος τον Λευκορώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Μακέι, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε εξάλλου πως ο Λουκασένκο θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν «μέσα στις δύο προσεχείς εβδομάδες».

Από την πλευρά του, ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας αναμένεται την Παρασκευή στη Μόσχα για διαβουλεύσεις στο πλαίσιο διαφόρων διεθνών οργανισμών στους οποίους συμμετέχουν πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, η σφαίρα επιρροής της Μόσχας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή