ΥΠΕΞ για άρση εμπάργκο: Σημαντικό βήμα για ενίσχυση της συνεργασίας ΗΠΑ – Κύπρου

ΥΠΕΞ για άρση εμπάργκο: Σημαντικό βήμα για ενίσχυση της συνεργασίας ΗΠΑ – Κύπρου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα χαιρετίζει την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη μερική άρση του εμπάργκο εξοπλισμών στην Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική του ανακοίνωση.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ δύο φίλων χωρών αλλά και απόδειξη αναγνώρισης του ρόλου που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία ως μια χώρα που συμβάλλει στη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται με την Κύπρο, τις ΗΠΑ και χώρες της ευρύτερης περιοχής για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή», προσθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρονική επιλογή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εν μέσω κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο και απειλών από την Τουρκία για εποικισμό της Αμμοχώστου, γίνεται αντιληπτή και ως ένα έμμεσο μήνυμα, ότι η Ουάσιγκτον προχωρεί σε κινήσεις ενίσχυσης και όχι υπονόμευσης της σταθερότητας στην περιοχή.

Με αφορμή τη συνομιλία του με τον κ. Πομπέο, άλλωστε ο κ. Αναστασιάδης εξήγησε το ζήτημα του τουρκικού επεκτατισμού στην Αμμόχωστο.

Η άρση του εμπάργκο θα έχει ισχύ για ένα χρόνο και θα μπορεί να ανανεώνεται σε ετήσια βάση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή