Ανοδος της Ελλάδας στην κατάταξη απορρόφησης πόρων ΕΣΠΑ

Ανοδος της Ελλάδας στην κατάταξη απορρόφησης πόρων ΕΣΠΑ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνοδο καταγράφει από τον Ιούλιο του 2019 η πορεία της απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων ΕΣΠΑ 2014-2020 στη χώρα μας, σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σ.σ. συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου), όπως προκύπτει από στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (https://cohesiondata.ec.europa.eu/overview) που επικαλείται το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο, η Ελλάδα έχει ανέβει στην 8η θέση (με ποσοστό 56%) ως προς τις συνολικές πληρωμές (συνυπολογισμένων των προχρηματοδοτήσεων) από την 12η θέση (με ποσοστό 38%) τον Ιούλιο 2019.

Στις ενδιάμεσες πληρωμές η Ελλάδα είναι 13η (με ποσοστό 44%) ανάμεσα στις 28 χώρες της Ε.Ε., πέντε θέσεις υψηλότερα από τον Ιούλιο του 2019 (18η θέση με ποσοστό 38%) και έχοντας ξεπεράσει χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία κ.α.

«Από την πρώτη μέρα που μου ανέθεσε ο κύριος Πρωθυπουργός την ευθύνη για το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ένας από τους κύριους στόχους που έθεσα ήταν να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους τρέχοντες ευρωπαϊκούς πόρους» δήλωσε σχετικά με την παραπάνω εξέλιξη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «η άνοδος της Ελλάδας σε όλους τους πίνακες είναι εμφανής, μεγάλη και επιβραβεύεται από τις ευρωπαϊκές αρχές».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης σημείωσε πως «η σημαντική βελτίωση της θέσης της χώρας μας σε ό,τι αφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ, είναι αποτέλεσμα συστηματικής και σκληρής δουλειάς τον τελευταίο χρόνο, και μεταφράζεται σε ένα σημαντικό ποσό που κατευθύνεται στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή