«Αρίων»: τα ελληνικά μουσικά βραβεία με ψήφο του κοινού

«Αρίων»: τα ελληνικά μουσικά βραβεία με ψήφο του κοινού

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια προσπάθεια για τη θεσμοθέτηση αξιόπιστων βραβείων για την ετήσια ελληνική μουσική παραγωγή αρχίζουν φέτος από κοινού η Διεθνής Ενωση Παραγωγών Ηχογραφημάτων (IFPI) και το Mega. Τα βραβεία «Αρίων», σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες μουσικών βραβείων, που στηρίζονται αποκλειστικά στην ψήφο του κοινού, θα προκύπτουν από την ψήφο των εξειδικευμένων μουσικών συντακτών και παραγωγών των ελληνικών MME, καθώς και εκπροσώπων των δισκογραφικών εταιρειών. Οπως είπε χθες ο Ιων Σταμπουλής της IFPI, «είναι παράξενο που δεν υπήρχε επίσημος θεσμός βραβείων στην Ελλάδα, όπου το ελληνικό ρεπερτόριο καλύπτει το 55% των πωλήσεων». H διαδικασία της ψηφοφορίας θα γίνεται όπως στα βραβεία Γκράμι, ενώ από την επόμενη χρονιά στο σώμα των ψηφοφόρων θα εντάσσονται και οι προηγούμενοι νικητές. «Προσπαθούμε να καλύψουμε όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής», είπε ο παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, ο οποίος σημείωσε ότι ανάλογα με τις κυκλοφορίες δίσκων της χρονιάς οι κατηγορίες θα τροποποιούνται.

Γι’ αυτήν τη χρονιά, στις κατηγορίες έντεχνου και ποπ τραγουδιού θα βραβευθούν: ο καλύτερος δίσκος, τραγουδιστής, τραγουδίστρια και συγκρότημα, ενώ στις κατηγορίες λαϊκού και μοντέρνου λαϊκού τραγουδιού τα βραβεία θα αφορούν δίσκο, τραγουδιστή και τραγουδίστρια. Αλλα βραβεία θα δοθούν στις κατηγορίες καλύτερης μουσικής για θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο, παραδοσιακής, ορχηστρικής, ροκ – εναλλακτικής μουσικής, καλύτερου βίντεο κλιπ, πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη, δίσκου, τραγουδιού, τραγουδιστή και τραγουδίστριας της χρονιάς. Από τις πωλήσεις θα προκύψουν τα βραβεία δημοφιλέστερου ελληνικού και ξένου δίσκου, καθώς και ελληνικού και ξένου cd single.

Οι πεντάδες των υποψηφίων κάθε κατηγορίας θα ανακοινωθούν στις 26 Μαρτίου, ενώ τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 16 Απριλίου σε μια εκδήλωση που θα παρουσιάσουν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Mega. Παράλληλα, από το κανάλι θα αρχίσει μια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τη δισκογραφική πειρατεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης είχε παραιτηθεί ήδη επί Θ. Πάγκαλου στο ΥΠΠΟ, ενώ ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος «εγκατέλειψε» προ διμήνου περίπου, μετά παραμονή ενός μόλις έτους στη θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή