Κηδεύεται αύριο η τραγουδίστρια M. Χατζοπούλου

Κηδεύεται αύριο η τραγουδίστρια M. Χατζοπούλου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις δημοφιλέστερες φωνές της δεκαετίας ’50-’60, η Μαριάννα Χατζοπούλου υπέκυψε χθες στις 6 το πρωί, ύστερα από δίμηνη νοσηλεία στην εντατική μονάδα θεραπείας του KAT. H 69χρονη ερμηνεύτρια υπήρξε θύμα τροχαίου και ταλαιπωρήθηκε πολύ το τελευταίο διάστημα της ζωής της.

Γνωστή ως «η τυφλή τραγουδίστρια», γιατί είχε ένα πρόβλημα με τα μάτια της εκ γενετής («συνέβη στη διάρκεια του τοκετού της μάνας μου», είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή «Νυχτερινός Επισκέπτης»), γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Νάξο. Στη δισκογραφία μπήκε το 1958 με τα τραγούδι «Ζαφίρα» και «Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα» του Ακη Σμυρναίου σε στίχους X. Βασιλειάδη και Κλ. Κοφινιώτη, αντίστοιχα.

Μέχρι την τελευταία στιγμή τραγουδούσε σε διάφορες συνεστιάσεις και εκδηλώσεις. Πέθανε μόνη, ξεχασμένη από τον κόσμο, αν και στην εποχή της ήταν ιδιαίτερα αγαπητή. Εδρασε στο χώρο του ελαφρού και ελαφρολαϊκού τραγουδιού με μεγαλύτερες επιτυχίες τα τραγούδια «Το νυφικό σου φόρεμα» από την ταινία «O μπακαλόγατος», «Το αγόρι μου», «H ωραία Αιγιώτισσα», «Κάνε κότσο τα μαλλιά σου», «Εκείνο το παράθυρο» κ.ά.

Είναι ενδιαφέρον ότι το 1958-60 ξεχώρισε στους διαγωνισμούς των περιοδικών της εποχής ως η καλύτερη τραγουδίστρια της χρονιάς, ξεπερνώντας ακόμη και φωνές όπως της Μούσχουρη και της Γιοβάνας. Στο πλευρό της μέχρι το τέλος της στάθηκαν ο σύζυγός της και η ανιψιά της. H Μαριάννα Χατζοπούλου υπήρξε άτομο βαθιά θρησκευόμενο. H κηδεία της θα γίνει αύριο στις 5 το απόγευμα στο A΄ Νεκροταφείο.

– Και τη συγκεκριμένη σας κίνηση, να γδυθείτε στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού, πώς την υποστηρίζετε;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή