Στη Βουλή Προβόπουλος και ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ

Στη Βουλή Προβόπουλος και ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σημαντικές εξελίξεις στις υποθέσεις αφενός του πρώην υπουργού, Γ. Παπακωνσταντίνου, με φόντο τη λίστα Λαγκάρντ, και αφετέρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη σκιά και των ευρύτερων εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, φέρουν τη Βουλή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την τρέχουσα εβδομάδα, δεδομένου ότι μεταξύ άλλων προγραμματίστηκαν συνεδριάσεις αρμοδίων κοινοβουλευτικών επιτροπών με την παρουσία κατ’ αρχήν του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλου (σήμερα το πρωί) και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου (το πρωί της Πέμπτης).

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Στασινόπουλος καλείται να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «για την τύχη της λίστας Λαγκάρντ και των λοιπών συναφών θεμάτων αρμοδιότητάς του», ενώ η παρουσία του κ. Προβόπουλου θα είναι στο πλαίσιο συζήτησης επί της ενδιάμεσης έκθεσης της ΤτΕ για τη νομισματική πολιτική του 2013.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, αναμένεται σήμερα το μεσημέρι η συνεδρίαση της Επιτροπής Απολογισμού και γενικού Ισολογισμού του Κράτους, αντικείμενο της οποίας είναι η συζήτηση επί της πορείας εκτέλεσης του Προϋπολογισμού κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2013, ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση επί του Απολογισμού του κράτους για το οικονομικό έτος 2012.

Η Βουλή, ωστόσο, προσελκύει το ενδιαφέρον και την προσοχή αυτές τις ημέρες και γι’ άλλους, ειδικότερης πολιτικής σημασίας λόγους: Δεν είναι μόνο οι πιθανολογούμενες επιπτώσεις από τα όσα αφορούν κομματικούς χώρους (ανεξαρτητοποίηση Π. Τατσόπουλου, αναταραχή στους ΑΝΕΛ και νέες προφυλακίσεις βουλευτών Χ.Α.). Είναι και οι εν εξελίξει διαδικασίες που με βάση τον αρχικό προγραμματισμό θα διευθετηθούν άμεσα: Ειδικότερα, αύριο θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, επί άρθρων νομοσχεδίου του υπ. Υποδομών, και τα οποία ρυθμίζουν θέματα σχετικά με το ΤΕΕ και τα διόδια στην Εγνατία οδό. Υπενθυμίζεται ότι, όπως κατέδειξαν οι έως τώρα διαδικασίες, ειδικά τα περί το ΤΕΕ άρθρα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβερνώσας πλειοψηφίας, με τις ενστάσεις του κ. Απ. Κακλαμάνη σε πρόσφατη συνεδρίαση της Ολομέλειας να είναι τόσο έντονες, που προκάλεσαν σφοδρή αντιπαράθεση με τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. Χθες, εξάλλου, επανακατετέθη η τροπολογία που προβλέπει κατάργηση των 25 ευρώ για την εισαγωγή σε νοσοκομεία και το «ισοδύναμο» μέτρο της επιβολής επιπλέον φόρου στα προϊόντα καπνού. Η επανακατάθεσή της χθες -είχε αποσυρθεί την Παρασκευή- περιλαμβάνει και τα πούρα, που αρχικώς είχαν εξαιρεθεί. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η αλλαγή αυξάνει τα κέρδη για τα κρατικά ταμεία σε σχέση με την προηγούμενη σχεδόν κατά 100%: Από 3 εκατ. ευρώ, τώρα τα έσοδα -με τα πούρα να συμπεριλαμβάνονται- προβλέπονται στα 5,7 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή