Παλεύουν να κρατήσουν την υπηκοότητα

Παλεύουν να κρατήσουν την υπηκοότητα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… μαύρη καρδιά προετοιμάζονται στον Μαραθώνα οι Αμιράν Καρντάνοφ και Αφταντίλ Ξανθόπουλος για τον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ελευθέρας, που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στην Τεχεράνη. Οι δύο Ολυμπιονίκες προπονούνται και τα μάτια τους είναι συνεχώς «καρφωμένα» στην πόρτα. Περιμένουν τον δικαστικό κλητήρα να τους επιδώσει σήμερα την απόφαση αφαίρεσης της ελληνικής υπηκοότητας. Οι πρωταθλητές νιώθουν προδομένοι από αυτούς που εμπιστεύτηκαν. Εχουν τα κινητά τους συνεχώς κλειστά και μιλούν μόνο στα άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. «Εγώ έκλαψα όταν πήρα το χάλκινο μετάλλιο στο Σίδνεϊ και είδα την ελληνική σημαία στον ιστό. Τώρα μου λένε ότι θα με απελάσουν σαν να είμαι ένας εγκληματίας», έλεγε και ξανάλεγε χθες σε φίλους του, ο Αμιράν. Το ενδεχόμενο να ετοιμάσει τις βαλίτσες του και να επιστρέψει στη γενέτειρά του τη Γεωργία αντιμετωπίζει και ο 5ος Ολυμπιονίκης των 97κ. Αφταντίλ Ξανθόπουλος, ο οποίος έχει κλειστεί στον εαυτό του και αρνείται να συζητήσει.

Στο μεταξύ, χθες, η ομοσπονδία πάλης επικοινώνησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Κουράκη, τον ΓΓΑ Νίκο Εξαρχο, το «2004», την EOA καθώς και με ανθρώπους από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας -οι Ολυμπιονίκες είναι αξιωματικοί- προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να μην απελαθούν οι αθλητές. Σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί, η απόφαση αναμένεται, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΕΟΦΠ, να συμπαρασύρει και άλλα αθλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή