Φούσκα το ποδόσφαιρο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κατάρρευση της συνδρομητικής τηλεόρασης του ALPHA Digital, κατά τα πρότυπα -τηρουμένων, πάντα, των αναλογιών- του ομίλου Κιρχ στη Γερμανία, μεταφέρει κρίση στο, υπερτιμημένο κατά τα προηγούμενα χρόνια, ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο για ακόμη μια φορά επιζητεί σανίδα σωτηρίας στο κράτος.

Ηδη, οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες καλούν την κυβέρνηση να προσφέρει οικονομική κάλυψη είτε με τη μεταφορά των συμβολαίων της προβληματικής συνδρομητικής τηλεόρασης του ALPHA στην EPT είτε με την ένταξη των αγώνων του εγχώριου πρωταθλήματος στο «Στοίχημα», ώστε να στοιχειοθετηθούν δικαιώματα, απειλώντας, σε αντίθετη περίπτωση, με διακοπή του πρωταθλήματος.

Η κυβέρνηση, που με φειδώ καλύπτει τους πλημμυροπαθείς του Κηφισού, προφανώς δεν μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση υπέρ των ποδοσφαιρικών εταιρειών και είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλου ότι «το κράτος δεν μπορεί να στηρίζει σαλταδόρους».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κρίση που μεταφέρεται στο ποδόσφαιρο, μέσω της εξ αρχής προβληματικής συνδρομητικής τηλεόρασης του ALPHA, έρχεται να καταδείξει πόσο κοινά είναι τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και πόσο ενιαία είναι η ευρωπαϊκή αγορά.

Τώρα; Πέρα από τις οικογένειες των θυμάτων και όσους δουλεύουν σε απόσταση αναπνοής από τους πύργους, η θλίψη της πόλης δεν εκφράζεται στο σημείο της καταστροφής. Τις περισσότερες ημέρες, ο χώρος όπου άλλοτε στέκονταν οι πύργοι, είναι κάτι σαν μια δεύτερη Τάιμς Σκουέαρ: ένα μέρος για βιντεοκάμερες, για πωλητές φθηνών αναμνηστικών, για τουρίστες. «Κάτι έχει το groung zero» λέει ο Μαρκ Τζαρ, κάτοικος Μπρούκλιν. «Είναι άδικο να το διατυπώνουμε έτσι, όμως έχει γίνει μία ακόμη τουριστική ατραξιόν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή