ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικές εκλογές βλέπει ο Τσίπρας

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Παράλληλα, στον απόηχο της αποχώρησης του Π. Τατσόπουλου, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να ρίξει τους τόνους στο εσωκομματικό μέτωπο και, όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, το θέμα του κανονισμού λειτουργίας της Κ.Ο. και καλύτερου συντονισμού της με το κόμμα, που κατ’ επανάληψη έχει συζητηθεί, περνάει σε δεύτερη μοίρα, σε μια σαφή προσπάθεια να μην ανακύψουν νέα σημεία έντασης και τριβής. Αλλωστε, θεωρείται ότι μετά την αποχώρηση Τατσόπουλου οι πιθανότητες δημόσιας διαφοροποίησης κάποιου μέλους του κόμματος ή της Κ.Ο. έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθούν τις επόμενες εβδομάδες με άξονα τις αποκαλύψεις για υποθέσεις διαφθοράς. Ηδη, χθες, από βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητήθηκε η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής και η κλήση σε αυτές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, για να δοθούν εξηγήσεις και διευκρινίσεις ως προς το καθεστώς που διέπει τη σύναψη συμβάσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Αναμένεται να ακολουθήσει η κατάθεση πρότασης νόμου για την ενίσχυση του σχετικού θεσμικού πλαισίου. Παράλληλα, χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα για «άμεση και σε βάθος εξέταση της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου», αλλά και των εκθέσεων ελέγχου των επιτρόπων του ΤΧΣ για τις συστημικές τράπεζες.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας με άρθρο του στο περιοδικό New Europe σκιαγραφεί την πρόταση της υποψηφιότητάς του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. «Επιδιώκουμε τον αναπροσανατολισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε μια δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση. Επιθυμούμε το τέλος του νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας και των λεγόμενων ευρωπαϊκών κοινωνιών των δύο τρίτων», αναφέρει και προσθέτει ότι «η ευρωπαϊκή Αριστερά έχει το κουράγιο και το πολιτικό όραμα που χρειάζονται για την οικοδόμηση μιας ευρύτερης κοινωνικής συναίνεσης που θα υπηρετεί τον προγραμματικό στόχο επανοικοδόμησης της Ευρώπης σε μια δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική βάση».

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ