H πρώτη επένδυση της Ster Cinemas στην Αθήνα

H πρώτη επένδυση της Ster Cinemas στην Αθήνα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη της επένδυση στην Αθήνα και τρίτη στην Ελλάδα υλοποιεί η Ster Century Cinemas Greece, αλυσίδα πολυκινηματογράφων, η οποία πλέον ελέγχεται από εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη. H Ster Cinemas έχει συνάψει σύμβαση εκμίσθωσης ακινήτου, ιδιοκτησίας της εταιρείας ELBAT. H τελευταία είναι θυγατρική εταιρεία της ΕΛΜΑ, η οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, τα προϊόντα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Mazda. Το ακίνητο βρίσκεται επί της Λ. Αχαρνών, στο ύψος του Αγ. Ελευθέριου.

Εκεί η εταιρεία κατασκευάζει δέκα αίθουσες κινηματογράφων και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Οι νέοι κινηματογράφοι, συνολικής χωρητικότητας 2.000 θέσεων, προβλέπεται να λειτουργήσουν έως τα μέσα του 2003.

Πρόκειται για την πρώτη αλυσίδα πολυκινηματογράφων που εισέρχεται στην αγορά της Αθήνας, μετά τη Village Roadshow, ενώ εντός του νέου έτους, θα πρέπει να αναμένεται και το πρώτο multiplex κινηματογράφων της Europlex, εταιρείας που προς το παρόν δραστηριοποιείται στην Πάτρα και εντός των προσεχών εβδομάδων και στη Λάρισα. Οι τρεις αυτές εταιρείες, αλλά και η ελληνική Audiovisual (Odeon) συνθέτουν τους κύριους «παίκτες» στην αγορά των πολυκινηματογράφων, η οποία αναμένεται να γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα, κατά τα προσεχή έτη.

Η Ster Century Cinemas Greece αποκτήθηκε πρόσφατα -όπως και η μητρική της Ster Century Cinemas Cyprus- αντί ποσού 10,75 εκατ. ευρώ, από την εταιρεία Drematco, η οποία έχει έδρα την Κύπρο και είναι συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία λειτουργούσε 11 κινηματογράφους στη Θεσσαλονίκη, χωρητικότητας 2.500 θεατών. Σημειώνεται ότι η Ster Cinema Greece δρομολογεί αντίστοιχες αναπτύξεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στην Αθήνα. Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος της εταιρείες, οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να έχουν ληφθεί έως τα τέλη του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα σχέδια τρέφει και η Village Roadshow. H αυστραλιανών συμφερόντων εταιρεία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά έκτασης 250 στρεμμάτων, στο Μενίδι. Εφόσον αποκτηθεί η έκταση, η Village δρομολογεί θεματικό πάρκο με επίκεντρο τον κινηματογράφο. Εκεί, η εταιρεία έχει σχεδιάσει την ανάπτυξη εστιατορίων, καφετεριών, κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και δέκα αιθουσών κινηματογράφου.

Στο πάρκο πρόκειται να υπάρχουν και εκπαιδευτικές χρήσεις, ενώ θα δοθεί έμφαση στο να μπορούν οι επισκέπτες να κάνουν περιπάτους. H περιοχή της Δυτικής Αττικής θεωρείται ότι δεν έχει αξιοποιηθεί καθόλου, αν και οι προοπτικές της, ειδικά εν όψει 2004 είναι πολύ αξιόλογες, χάρις στη σημαντική βελτίωση των προσβάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή