Θησαυροφυλάκια για το bitcoin

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλεκτρονικά θησαυροφυλάκια για την ασφαλή αποθήκευση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin εγκαινίασε τράπεζα του Διαδικτύου στο Λονδίνο. Οσο εξωπραγματική και αν φαντάζει η ψηφιακή διάσταση του χρήματος, το «elliptic vault» είναι η πρώτη μορφή εξασφάλισης των κατόχων bitcoins από υποψήφιους τυχοδιώκτες του Διαδικτύου, γνωστούς και ως χάκερ. Αυτά τα ηλεκτρονικά θησαυροφυλάκια θα παρέχουν ψηφιακούς χώρους αποθήκευσης και η πρόσβαση θα είναι δυνατή μόνο με προσωπικούς κρυπτογραφημένους κωδικούς. Αυτή η υπηρεσία αναμένεται να έχει μεγάλη απήχηση, καθώς έχουν υπάρξει αρκετά περιστατικά ηλεκτρονικών κλοπών. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της κλοπής 4.100 bitcoins ή 1,3 εκατ. δολαρίων από αυστραλιανή ηλεκτρονική πλατφόρμα διαπραγμάτευσης. H καινοτομία του elliptic vault εκτιμάται ότι θα αποτρέπει και περιστατικά… αφηρημάδας, όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Βρετανός Τζέιμς Χάουελς κατά λάθος πέταξε στα σκουπίδια τον σκληρό δίσκο του, όπου είχε αποθηκεύσει bitcoin ισάξια των 7,5 εκατ. δολαρίων.

Οι συναλλαγές σε bitcoin είναι πλέον τόσο διαδεδομένες που η ισοτιμία του ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια τον περασμένο Νοέμβριο. Υποχώρησε, ωστόσο, σε επίπεδα χαμηλότερα των 1.000 δολαρίων στα μέσα Δεκεμβρίου μετά την είδηση ότι η διαπραγμάτευση του ψηφιακού νομίσματος πάγωσε στην Κίνα λόγω ερευνών από την κεντρική τράπεζα της χώρας. Υπάρχουν υποψίες, σε παγκόσμιο επίπεδο, για τη διεκπεραίωση παράνομων συναλλαγών όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με bitcoin. Στις ΗΠΑ, όμως, έχουν καλυφθεί ακόμη και ιατρικές δαπάνες με το ψηφιακό νόμισμα κατόπιν συμφωνίας μεταξύ ασθενούς και ιατρού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή