Με απώλειες η Ελλάς διεκδικεί άνοδο στο κύπελλο Ντέιβις

Με απώλειες η Ελλάς διεκδικεί άνοδο στο κύπελλο Ντέιβις

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οταν ο αθλητής αγωνίζεται για τη σημαία του οι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη δεν παίζουν καμία σημασία». Με αυτά τα λόγια ο προπονητής, Γιάννης Ρήγας, προσπάθησε να εμψυχώσει τους τενίστες της εθνικής ομάδας, οι οποίοι από σήμερα αντιμετωπίζουν την -θεωρητικά- ανώτερη τους, Σερβία – Μαυροβούνιο στο ιστορικό Ομιλο Αντισφαίρισης Αθηνών. Στόχος των διεθνών μας είναι η νίκη, προκειμένου να ανεβούν ξανά στην A΄ κατηγορία της Ευρωαφρικανικής Ζώνης, του κυπέλλου Ντέιβις.

Η αποστολή των αθλητών μας κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι καθώς ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας, Βασίλης Μαζαράκης, και ο Νίκος Ροβάς δεν θα ενισχύσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λόγω τραυματισμού. «Μπορεί στους αριθμούς ο αντίπαλος να φαίνεται καλύτερος, αλλά εμείς στο γήπεδο θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε το αντίθετο», τόνισε ο Βασίλης Μαζαράκης. Ετσι, από ελληνικής πλευράς, το πρώτο σερβίς θα κάνει ο Σόλων Πέππας και θα αντιμετωπίσει (11:30) τον Τιπσάρεβιτς (Νο 134). Στη συνέχεια, ο Κώστας Οικονομίδης θα βρει απέναντί του τον Πασάνσκι (Νο 204), ενώ το Σάββατο οι Λευτέρης Αλεξίου και Αλέξανδρος Γιακούποβιτς θα παίξουν (14:30) με τους Πέτροβιτς (Νο 629) και Ζίμονιτς (Νο 496). Οι αναμετρήσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή (11:30) με τα παιχνίδια Οικονομίδης – Τιπσάρεβιτς και Πέππας – Πασάνσκι. «Αυτοί είναι το φαβορί. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, συνεπώς θα γίνει μεγάλη μάχη», υπογράμμισε ο Κώστας Οικονομίδης ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής πρόσθεσε: «Εχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τους συγκεκριμένους αγώνες. H Σερβία – Μαυροβούνιο είναι δυνατή ομάδα αλλά οι αθλητές μας είναι έμπειροι και ελπίζω να αγωνιστούν για τη νίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή