Μαύρη τρύπα εκατομμυρίων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χρέη που αφήνει… πίσω του ο πρώην πρόεδρος της KAE Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκκαλης στο ταμείο του τμήματος μπάσκετ αποτελούν τη μεγαλύτερη «θηλιά» για τις διοικητικές εξελίξεις που θα συντελεσθούν στο άμεσο μέλλον για τους «ερυθρόλευκους». Το ποσό των χρεών ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό της KAE, αλλά υπάρχουν κι άλλες οφειλές προς τρίτους (π.χ. Ιωαννίδης) που φαίνεται ότι η «μαύρη τρύπα» ανοίγει ακόμη περισσότερο και «αγγίζει» τα 13-14 εκατομμύρια ευρώ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, δεν υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη, πλην της αποδοχής της έγγραφης παραίτησης του κ. Κόκκαλη, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δ.Σ. της KAE για να αποδεχθούν, επίσης, την προεδρική παραίτηση, η οποία θα συμπαρασύρει και την παραίτηση των υπολοίπων μελών. H παρουσία του κ. Κόκκαλη δεν είναι υποχρεωτική, αλλά δεν αποκλείεται ο απερχόμενος πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» να παραβρεθεί και να δώσει απολογιστικές διευκρινίσεις για τα οικονομικά θέματα των χρεών. Θεωρείται, όμως, απίθανο να δεχθεί ο κ. Κόκκαλης να καλύψει τα χρέη που δημιουργήθηκαν στα 13 χρόνια της θητείας του, αφού σ’ αυτήν την περίπτωση θα διαπραγματευόταν την πώληση των μετοχών της KAE και δεν θα τις παραχωρούσε, απλά, στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό.

Η καταγραφή του μεγέθους των χρεών της KAE και η γνωστοποίησή του στη διοίκηση του ερασιτέχνη είναι απολύτως απαραίτητη για την όποια διαπραγμάτευση θα κάνει ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, αν και ακόμα δεν έχει διαφανεί η παραμικρή πρόθεση από άλλον επιχειρηματία.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της KAE, θα συμμετάσχουν ο α΄ αντιπρόεδρος Ανδρέας Κορασίδης, ο β΄ αντιπρόεδρος Δημήτρης Χατζηγρηγοριάδης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και μέλος του Δ.Σ. της KAE Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο εκπρόσωπος της «Θύρας 7» Βασίλης Καραμαλής και οι Ευθύμης Μπακατσιάς, Αντώνης Σταμάτης και Παύλος Σιούφας (ο Γιάννης Σάρρας έχει ήδη παραιτηθεί).

Αναλόγως με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του τμήματος μπάσκετ, αύριο και πάλι η διοίκηση του ερασιτέχνη θα συσκεφθεί για να προχωρήσει τις διαδικασίες αντικατάστασης του κ. Κόκκαλη.Γ. Βαλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή