ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στον τελικό της Eurovision, Ελλάδα και Κύπρος

Τηρώντας την παράδοση των τελευταίων ετών, η Ελλάδα σφράγισε με το εισιτήριο της, τη συμμετοχή της στον τελικό του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η Ελευθερία Ελευθερίου με το «Aphrodisiac», σε μουσική και στίχους Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenstrum και Dajana Loof, εντυπωσίασε κοινό και κριτική επιτροπή, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της.

Η εξαιρετική εμφάνιση της τραγουδίστριας, η άψογη εκτέλεση της χορογραφίας από τους χορευτές που την πλαισίωναν, το εντυπωσιακό σκηνικό, ήταν τα κύρια στοιχεία που συνέβαλαν ώστε να εξασφαλίσει η Ελλάδα την πρόκριση για τον τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 22:00 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Ταυτόχρονα και η Κύπρος εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision. Την Κύπρο εκπροσωπεί η νεαρή ερμηνεύτρια Ήβη Αδάμου, με το τραγούδι «la la love».

Στο ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο, ο ενθουσιασμός των 16.000 θεατών ήταν έκδηλος σε όλα τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν για τον τελικό του Σαββάτου. Στον τελικό της Eurovision, μαζί με την Ελλάδα και την Κύπρο, προκρίθηκαν επίσης οι ακόλουθες χώρες: Ρουμανία, Μολδαβία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Δανία, Αλβανία, Ρωσία και Ιρλανδία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Online