Πικραμένος ο Τόμιτς για το «άδειασμα»

Πικραμένος ο Τόμιτς για το «άδειασμα»

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρώτη κίνηση του τέως προέδρου της KAE Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη, που έγινε και πάλι νυν, ήταν να «τραβήξει το χαλί» κάτω από τα πόδια του Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος εξαναγκάστηκε να αναλάβει και πάλι τον ρόλο του παίκτη και να παραχωρήσει το πόστο του πρώτου προπονητή στον μέχρι χθες συνεργάτη του, Μίλαν Μίνιτς.

Στον Τόμιτς τέθηκε το δίλημμα να συνεχίσει να είναι ο τεχνικός του Ολυμπιακού, αλλά να αποδεχόταν ταυτόχρονα και μείωση αποδοχών στο σύμβολαιο που έχει ως παίκτης (300.000 ευρώ για ένα χρόνο) ή να έμπαινε ξανά εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και να φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού χωρίς καμία περικοπή. O παίκτης-σύμβολο προτίμησε τη δεύτερη επιλογή, αναγκαστικά, αφού ένιωσε ότι ο Κόκκαλης, όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση της επιστροφής του Ιωαννίδη, δεν του έδειξε την απαραίτητη εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα ο Τόμιτς να παραχωρήσει την υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού στον Μίνιτς.

Στάση Αγγελόπουλου

Ο Τόμιτς άρχισε και πάλι προπονήσεις, υστερεί πολύ σε φυσική κατάσταση, αλλά παραμένει, έστω και πικραμένος, στις τάξεις της ομάδας που υπηρετεί τα 13 τελευταία χρόνια.

Ο Μίνιτς αποδέχτηκε την πρόταση-ανάθεση του Κόκκαλη για την τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων». H συνδιαχείριση της διοίκησης του Κόκκαλη με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο μπορεί να αλλάξει και πάλι τις πρόσφατες εξελίξεις στον πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς η ανάληψη των καθηκόντων του πρώτου προπονητή από τον Μίνιτς δεν ανακοινώθηκε επισήμως και σήμερα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της KAE για τον καταρτισμό της σύνθεσης που θα έχει. Προφανώς, ο Κόκκαλης διατηρώντας την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου και θέλοντας να κάνει την πρώτη επίδειξη δύναμης στους νέους συνεργάτες του, θα τους φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων για το θέμα του προπονητή και γι’ αυτόν τον λόγο, σε διάστημα 24 ωρών, το χειρίσθηκε μόνος του, «καθαίρεσε» τον Τόμιτς και «προβίβασε» τον Μίνιτς. Είναι άγνωστη η στάση που θα τηρήσουν οι υιοί του Κωσταντίνου Αγγελόπουλου, αναλόγως και με τις θέσεις που θα λάβουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο, καθώς και από το ποσοστό των μετοχών που θα αγοράσουν… O Μίνιτς μπορεί να αποδειχθεί ότι «ουδείς μονιμότερος του προσωρινού», αναλόγως και με την αγωνιστική πορεία του Ολυμπιακού, ενώ το πιο αισιόδοξο σενάριο -αν και η υλοποίησή του στην προσεχή περίοδο είναι ανέφικτη- κάνει λόγο για επιστροφή του Ντούσαν Ιβκοβιτς και τον ρόλο του προπομπού» διαδραματίζει ο επιστήθιος συνεργάτης του, Μίλαν Μίνιτς.

Β Τζάμπολ με… εκλογές θα γίνει στο πρωτάθλημα της A1 Κατηγορίας, ύστερα από την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ να ορίσει τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών, στις 14 Οκτωβρίου, δύο ημέρες πριν από την πρεμιέρα των αγώνων. Οπως προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος για το καταστατικό της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος της A1 ανδρών στο μπάσκετ, οι εκλογές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μέχρι τον πρώτο μήνα του επόμενου έτους, αλλά κρίθηκε ωφέλιμο να μην έχει αρχίσει το νέο πρωτάθλημα, χωρίς να υπάρχει διοίκηση της «λίγκας» που θα διαθέτει και «βάθος» χρόνου. Βασικός υποψήφιος για τη θέση της προεδρείας θα είναι ο νυν πρόεδρος Βασίλης Οικονομίδης, ενώ το δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας λήγει την ημέρα των εκλογών.

Β Κανένα «φως στο σκοτεινό τούνελ» του διαχωρισμού του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν διεφάνη στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος με τους ιθύνοντες της ULEB, οι οποίοι παρουσιάστηκαν με περίσσια υπερηφάνεια για τη λειτουργία της Ευρωλίγκας και του ULEB Cup, απαιτώντας και περισσότερα προνόμια από τον θεσμικό φορέα του αθλήματος.

«Πρόκειται για ένα ανεπίτρεπτο σίριαλ, το οποίο δυστυχώς, συνεχίζεται και δεν τιμά κανένα» υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή