ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΑΝΤΜΠΟΛ O Αξένοφ τεχνικός στην εθνική γυναικών

Τον Ρώσο τεχνικό της Αναγέννησης Αρτας, Μιχαήλ Αξένοφ, επέλεξε η διοίκηση της OXE για να προετοιμάσει και να καθοδηγήσει την εθνική γυναικών, εν όψει των προκριματικών αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (23-28/11), στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Από τον όμιλο της ελληνικής ομάδας, στον οποίο μετέχουν ακόμη οι Πορτογαλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ελβετία και Αζερμπαϊτζάν, θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες. O Αξένοφ θα βασιστεί στις Βιζέλη, Καρτάλη, Ψαθά, Γκόλια, Ποιμενίδου, Στράτου, Σούσα, Νικόλη, Σπέρτου, Ηλιάδου, Τζαβάρα, Δωροθέου, Γιούπη, Σκουτέλα, Φωτιάδου, Σκάρα, Βέμη, Μιχαλοπούλου, Αποστολίδου. Σε εξ’ αναβολής αγώνα για την 3η αγωνιστική της A1 ανδρών ο Πανελλήνιος νίκησε άνετα τον BAO στη Θεσσαλονίκη με 34-21.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Συμφωνία με Ορφανό

«Για πλήρη ταύτιση απόψεων» έκανε λόγο ο νομάρχης Αθηνών και πρόεδρος της EOAB, Γιάννης Σγουρός, ύστερα από τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό. O υφυπουργός αποδέχθηκε το αίτημα για μεταφορά τόσο της ομοσπονδίας όσο και όλης της οικογένειας του αθλήματος, στη Νίκαια. «Το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά ποια είναι η επόμενη σελίδα του αθλητισμού. Εγινε μία ειλικρινής, ανοιχτή συζήτηση στην οποία εξήγησα στον υφυπουργό ποια είναι τα προβλήματά μας. Το κλίμα ήταν πολύ καλό και η συμπεριφορά του άριστη», δήλωσε ο Γιάννης Σγουρός.

ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΑ

Αρχισαν οι καταθέσεις

Με την κατάθεση του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Φλωρίδη, ως μάρτυρα υπεράσπισης, άρχισε χθες η δίκη για την αγωγή που έχει ασκήσει η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομίας κατά των υπαλλήλων του ελεγκτικού συμβουλίου της ΓΓΑ. H ομοσπονδία υποβλήθηκε σε έλεγχο το 2001 και κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις αναγνώρισης από την ΓΓΑ, σύμφωνα με πόρισμα του Ιανουαρίου του 2001. O πρόεδρος της ΕΟΠ Χρήστος Χατζηαθανασίου έχει καταθέσει αγωγή κατά των μελών του ελεγκτικού συμβουλίου για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Σήμερα πρόκειται να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, που διετέλεσε ΓΓΑ από το 1996 έως τις αρχές του 2001.

ΤΕΝΙΣ

Απούσα η Δανιηλίδου

Χωρίς τη Λένα Δανιηλίδου θα πάρει μέρος η εθνική ομάδα τένις στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών, το οποίο αρχίζει σήμερα στο Κέσκι Κρούμλοφ της Τσεχίας. Θ’ αγωνιστούν οι Μίνα Καπλάνη, Νικόλ Κυπριτίδου και Αννα Κουμάντου. Στη διοργάνωση συμμετέχουν, επίσης, οι Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ουκρανία.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Νέοι στο Προ Τουρ

Νεανική ομάδα θ’ αγωνιστεί, από ελληνικής πλευράς, στο Προ Τουρ πινγκ πονγκ της Γερμανίας, το οποίο αρχίζει σήμερα. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος οι Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης, Δημήτρης Παπαγεωργίου και η Μαρία Κρουστάλλη. Οι διεθνείς μας θ’ αρχίσουν την προσπάθειά τους με τα προκριματικά του απλού. Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 182 άνδρες και 111 γυναίκες.

ΙΠΠΑΣΙΑ

Ντοπέ το άλογο!

Η Ιρλανδία κινδυνεύει να χάσει το μοναδικό χρυσό της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας αφού και το δεύτερο δείγμα του αλόγου «Γουότερφορντ Κρίσταλ» βρέθηκε θετικό για χρήση απαγορευμένων ουσιών. «Στον ίππο είχαν χορηγήσει ψυχοφάρμακα, τα οποία προορίζονταν για ανθρώπους προκειμένου να μπει σε πισίνα για φυσικοθεραπεία», δήλωσε ο κτηνίατρος της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν είχε βρεθεί ντοπαρισμένο άλογο του O’ Κόνορ.

ΣΤΙΒΟΣ

Επιστρέφει η Τζόουνς

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του καλοκαιριού η Μάριον Τζόουνς. H Ολυμπιονίκης του 2000 προπονείται τώρα με τον Στιβ Ρίντιγκ, ο οποίος δήλωσε ότι «είδατε την περασμένη χρονιά, να το βγάλετε από το νου σας». H Τζόουνς και ο σύντροφός της, Τιμ Μοντγκόμερι, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100μ., επέστρεψαν στην ομάδα του Ρίντιγκ, εγκαταλείποντας τον Νταν Πφαφ. O Ρίντιγκ οδήγησε στους Ολυμπιακούς της Αθήνας την Τονίκ Ουίλιαμς (Μπαχάμες) στο χρυσό μετάλλιο στα 400μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή