Εφοδος σε μπαρ με 90 προσαγωγές

Εφοδος σε μπαρ με 90 προσαγωγές

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια αστυνομική επιχείρηση, η οποία θυμίζει στον σχεδιασμό και την εξέλιξή της κινηματογραφική ταινία και η οποία συνοδεύτηκε από την προσαγωγή δεκάδων ατόμων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, άρχισε χθες η εφαρμογή του νέου δόγματος που προωθεί η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών, με βασικό στόχο να εκλείψουν οι σκηνές αγοραπωλησίας και χρήσης ναρκωτικών από κεντρικά σημεία της πόλης. H μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 6 π. μ. στο κέντρο διασκέδασης «ΜΠΙΖΑΡ», στην οδό Αγίου Μελετίου, στο ύψος της Αχαρνών. Περίπου 40 αστυνομικοί εισέβαλαν στο κακόφημο μπαρ, ακινητοποίησαν του θαμώνες και προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ συνολικά 90 άτομα. H επιχείρηση εξελίχθηκε αστραπιαία, πριν προλάβουν οι παρευρισκόμενοι να αντιδράσουν, καθώς βρέθηκαν περικυκλωμένοι από πάνοπλους αστυνομικούς, που τους καλούσαν να πέσουν στο πάτωμα και να μείνουν ακίνητοι.

Το συγκεκριμένο μπαρ, όπως αναφέρει μιλώντας στην «K» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση, εθεωρείτο «άβατο» για την αστυνομία και ενώ εδώ και καιρό υπήρχαν πληροφορίες ότι εκεί συχνάζουν παράνομοι, ότι γίνονται συναλλαγές που αφορούν ναρκωτικά, λαθροδιακίνηση ατόμων, trafficking, διακίνηση όπλων και, γενικότερα, πάσης φύσεως παράνομες δραστηριότητες, υπήρχε ενδοιασμός για αστυνομική επέμβαση, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που ισχυρίζονταν ότι μια επέμβαση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένοπλη συμπλοκή, με τραυματίες και νεκρούς και ότι απαιτείτο κινητοποίηση της EKAM για να γίνει σωστά η αστυνομική επιχείρηση. Τελικά, δεν χρειάσθηκε η συμβολή της EKAM, καθώς η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Ασφάλειας Αττικής και κυρίως της Δίωξης Ναρκωτικών.

Πρωινές ώρες

Οπως επισημαίνει ο ίδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., το συγκεκριμένο μπαρ άνοιγε στις 5 π. μ. και λειτουργούσε μέχρι τις 10 π. μ. περίπου. Οπως αναφέρουν περίοικοι, τα άτομα που σύχναζαν εκεί τους έκαναν να φοβούνται, καθώς μάλιστα μπαινόβγαιναν στο κατάστημα τις ώρες που τα παιδιά περνούσαν από εκεί για να πάνε στο σχολείο ή οι ίδιοι έφευγαν για τη δουλειά τους. Από την αστυνομία χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο μπαρ ως «σύνδεσμο» μεταξύ εμπόρων και μικροδιακινητών ναρκωτικών.

Μέχρι αργά χθες συνεχιζόταν στο κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ο έλεγχος των στοιχείων των προσαχθέντων. Στο μπαρ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών (χασίς, ηρωίνη, κοκαΐνη), τα οποία οι θαμώνες πρόλαβαν να πετάξουν στο πάτωμα, ώστε να μην κατηγορηθούν για κατοχή ναρκωτικών. Εις βάρος του μεγαλύτερου αριθμού των προσαχθέντων εκκρεμούν παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις, κυρίως για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, κλοπές και οπλοκατοχή. Πολλοί από αυτούς είναι αλλοδαποί, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή