«Κάνω τη δουλειά μου» – Μόδα/Σοφία Κοκοσαλάκη

«Κάνω τη δουλειά μου» – Μόδα/Σοφία Κοκοσαλάκη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν την συναντήσετε στο δρόμο, μάλλον δεν θα την αναγνωρίσετε. H Σοφία Κοκοσαλάκη προτιμά να κινείται αθόρυβα, να μην υπερεκτίθεται, να απέχει. Από τις βασικές πρωταγωνίστριες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αποχώρησε από τη γενέτειρά της με παγκόσμια ρεκόρ, χρυσά, αργυρά, χάλκινα μετάλλια για να επιστρέψει στην έδρα της στο Λονδίνο. Τα υψηλής αισθητικής κοστούμια που σχεδίασε, εμπνευσμένα από αρχαία, μελανόμορφα αγγεία, για τις κοπέλες που άνοιγαν την παρέλαση της κάθε εθνικής ομάδας, ήταν μαγευτικά.

Και ο απόηχος καλά κρατεί. H Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας που ταξίδεψε την Ελλάδα στον κόσμο, πουλώντας Ελλάδα, χωρίς φολκλόρ διάθεση, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς η διάδοχος του Αλεξάντερ ΜακΚουίν και του Τζον Γκαλιάνο. H ίδια έχει βαρεθεί να λέει στις συνεντεύξεις της «εγώ τη δουλειά μου κάνω». Και την κάνει καλά. Σχεδιάζει γυναικεία αλλά και ανδρικά, τουλάχιστον όσο εργαζόταν για τo «Ruffo Research», παίζει με ζέρσεϊ, μουσελίνα και δέρμα. Κάθε βήμα των μοντέλων στην πασαρέλα που φορούν ρούχα της εναρμονίζεται με τον ήχο της κρητικής λύρας, στη λονδρέζικη εβδομάδα μόδας και παντού. Παλιότερα είχε ακουστεί ότι θα αναλάμβανε τον οίκο Fendi και πιο πρόσφατα τον Givenchy. Αυτό το κορίτσι ποιος θα το πάρει;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή