«Επιτέλους, ήρθα στον ΠΑΟ»

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να περάσει ο επόμενος! O Παναθηναϊκός ήταν συνεπής στην ανακοίνωση της απόκτησης του Ντέγιαν Τομάσεβιτς για τα δυο επόμενα χρόνια, όπως είχε προαναγγελθεί την προηγούμενη Πέμπτη και ο Σέρβος σέντερ υπέγραψε το συμβόλαιο του, ύστερα από το «φλερτ» των τριών τελευταίων χρόνων.

«Το όνειρό μου να παίξω στον Παναθηναϊκό έγινε -επιτέλους-πραγματικότητα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό» δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του, ο Τομάσεβιτς και συνέχισε: «Είχα και στο παρελθόν συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό οι οποίες όμως δεν είχαν καρποφορήσει τότε, όμως έγινε αυτό φέτος και είμαι διπλά ευχαριστημένος επειδή θα αγωνιστώ σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ενώ θα αγωνιστώ σε μία ομάδα στην οποία προπονητής είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και είναι κάτι που το επιθυμούσα πάντα. Στον Παναθηναϊκό θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσω την νέα μου ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της και οι οποίοι είναι ακόμη περισσότεροι τίτλοι».

Ο Τομάσεβιτς έρχεται στον Παναθηναϊκό, «φορτωμένος» με 6 πρωταθλήματα Σερβίας, δυο Κύπελλα Σερβίας, ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Ισπανίας, ενώ και σε εθνικό επίπεδο, έχει κερδίσει δυο χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο. Στο περσινό ισπανικό πρωτάθλημα και σε σύνολο 24 αγώνων, είχε μέσο όρο 13.2 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ.

Η πρώτη μεταγραφική επιθυμία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς υλοποιήθηκε στο ακέραιο από την διοίκηση της KAE και έπεται συνέχεια για τη θέση του φόργουοντ, όπου οι σκέψεις του Σέρβου προπονητή είναι δύο. ‘H θα αποκτηθεί ξένος παίκτης που μπορεί να συνδυασθεί και με τη διάθεση των διοικούντων να αποτελεί «κράχτη» για τον κόσμο του «τριφυλλιού» ή θα γίνει μεταγραφή Ελληνα διεθνούς παίκτη, όπως είναι η περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη και η βασική πεντάδα του Παναθηναϊκού θα στηρίζεται σε σχήμα τριών κοντών.

Οι «πράσινοι» έχουν στα υπ’ όψιν τους και τον Αμερικανό πάουερ φόργουοντ, Ντόμερκαντ που είχε εντυπωσιακή απόδοση στους τρείς προημιτελικούς αγώνες με την Εφές Πίλσεν, στην Ευρωλίγκα, έχουν κάνει πρόταση με… «οροφή» ενός εκατομμυρίου ευρώ στον Μποντίρογκα, ενώ ενδιαφέρονται και για τον πανάκριβο, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Εμεινε ο Γιαννάκης

Οι συναισθηματικοί λόγοι υπερίχυσαν των οικονομικών περικοπών που θα γίνουν στο Μαρούσι και ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και τον επόμενο χρόνο. O προπονητής του Αμαρουσίου που αναζητεί τον άμεσο συνεργάτη του, αφού ο Βαγγέλης Αγγέλου αποδέχτηκε την πολύ δελεαστική πρόταση της Ντιναμό Μόσχας και θα συνεργασθεί με τον Ιβκοβιτς, δέχτηκε τη συνολική μείωση ύψους 30% που θα γίνει στο προϋπολογισμό από τον πρόεδρο, Αρη Βωβό

– Αφετηρία για την πραγματοποίηση της καλής ευρωπαϊκής πορείας στο «EuroCup» της FIBAEurope, αποτέλεσε η κλήρωση του ΠΑΟΚ και του Αμαρουσίου, στον πέμπτο και στον έκτο όμιλο της διοργάνωσης. O ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ Λεμεσού, την εσθονική Ταλίν και την τουρκική Φενερχμπατσέ, ενώ το Μαρούσι θα παίξει με την ολλανδική Κάπιταλς, την πολωνική Σλάσκ Βρότσλαβ και την Χάποελ Τελ Αβίβ. Οι δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στην φάση των «16» και θα δημιουργηθούν τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων ομάδων με τις δύο πρώτες κάθε ομίλου να περνούν στα προημιτελικά. H ομάδα που θα σημειώσει νίκες θα προκριθεί στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης (7-9 Απριλίου 2006).Το πρώτο τζάμπολ του «EuroCup» θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου. H Ολύμπια Λάρισας θα συμμετάσχει στο «EuroCup Challenge» που θα αρχίσει στις 20 Οκτωβρίου και κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο, μαζί με την αλβανική Βαλμπόνα και τον Κεραυνό Λευκωσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή