Βρέθηκαν και προσωπικά αντικείμενα του Δ. Λιαντίνη

Βρέθηκαν και προσωπικά αντικείμενα του Δ. Λιαντίνη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακριβώς επτά χρόνια μετά την αυτόβουλη εξαφάνιση του καθηγητή Φιλοσοφίας Δημήτρη Λιαντίνη, οι σκιές διαλύονται. H επιχείρηση μεταφοράς από άνδρες της EMAK, πυροσβέστες και αστυνομικούς, των οστών που εντοπίστηκαν σε κρύπτη του Ταϋγέτου ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι με επιτυχία και τη σκυτάλη τώρα παίρνει η επιστήμη που μέσω της ταυτοποίησης του DNA θα απαντήσει στο ερώτημα εάν πρόκειται πράγματι για τη σορό του καθηγητή.

Εκτός από τον ανθρώπινο σκελετό, στο σημείο που υπέδειξε στους αστυνομικούς συγγενής του Λιαντίνη, βρέθηκαν ακόμα ένα παντελόνι, ένα μπλουζάκι, ένα ζευγάρι παπούτσια, καθώς και κάποια προσωπικά αντικείμενα, όπως ένα στυλό και σημειώσεις, τα οποία επίσης περισυνελέγησαν από τους άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο καθηγητής Λιαντίνης είχε ενημερώσει τον ξάδερφό του για την τοποθεσία στον Ταΰγετο όπου θα έδινε τέλος στη ζωή του, εκφράζοντας επίσης την επιθυμία να μη «μιλήσει» πριν περάσουν επτά χρόνια. Πράγματι, ακριβώς μετά μία επταετία, ο εξάδελφος του καθηγητή αποκάλυψε το μυστικό στη σύζυγο και την κόρη του, οι οποίες μετέβησαν στο σημείο που είχε υποδείξει ο αυτόχειρας.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή που είχε αφήσει ο Δημήτρης Λιαντίνης στην κόρη του Διοτίμα, πριν αυτοκτονήσει, εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του: «H τελευταία μου πράξη έχει το νόημα της διαμαρτύρησης για το κακό που ετοιμάζουμε εμείς οι ενήλικοι στις αθώες νέες γενεές που έρχονται. Ζούμε τη ζωή μας τρώγοντας τις σάρκες τους. Ενα κακό αβυσσαλέο στη φρίκη του. H λύπη μου γι’ αυτό το έγκλημα με σκοτώνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή