Αστέρας 2004: Αχτίδα ελπίδας στην άσχημη πορεία του ποδοσφαίρου

Αστέρας 2004: Αχτίδα ελπίδας στην άσχημη πορεία του ποδοσφαίρου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο δοκιμάζεται, ο ερασιτεχνισμός αναδεικνύει αρχές, αξίες, χαρακτήρες. Και όχι στα γραφεία του αθλητικού δικαστή, αλλά στους χώρους (αθλητικούς και μη) όπου δραστηριοποιείται ο Αστέρας 2004.

Το σωματείο της Καισαριανής ακολουθεί μια διαφορετική ρότα, μέσα από την οποία το ποδόσφαιρο ταυτίζεται με όλες τις υγιείς δραστηριότητες προς χάριν τού «ευ αγωνίζεσθαι». Και όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, το εγχείρημα μόνο πετυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού, εκτός από το να «χτίζει» προσωπικότητες, αποδίδει (και) αγωνιστικούς καρπούς. Η ομάδα βρίσκεται στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου στην Α΄ κατηγορία της Αθήνας, έχοντας 20 βαθμούς.

Οι ιθύνοντες του σωματείου, το οποίο έχει καταφέρει από το 2003 που ιδρύθηκε ν’ ανεβαίνει κάθε χρόνο κατηγορία, έχουν μια διαφορετική αντίληψη για το ποδόσφαιρο. Πρωταρχικός τους σκοπός είναι η ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος στους εμπλεκομένους με την ομάδα. Οι παίκτες δεν ασχολούνται με αντιαθλητικές ενέργειες (χτύπημα στον αντίπαλο, διαμαρτυρία στον διαιτητή κ. ά.) και συμμερίζονται την άποψη «ο καλύτερος να κερδίσει». Παράλληλα, επιδιώκουν τη δημιουργία φίλαθλης εξέδρας. Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που οι εμπλεκόμενοι ανοίγουν μέτωπο με ταραξίες οπαδούς, τους οποίους προσπαθούν και να απομακρύνουν, αφού τους θεωρούν παρείσακτους.

Ο Αστέρας 2004 έχει πολλές φορές πρωτοστατήσει στις ενέργειες για την καταπολέμηση της βίας. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ξεχωρίζει η καθιέρωση επάθλου για τα τμήματα που δεν τιμωρούνται τα μέλη τους, συνεργασία με τα Γυμνάσια και Λύκεια της Καισαριανής για τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και διοργάνωση ανά 15νθήμερο συζητήσεων με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών και οπαδών της ομάδας, με διεθνείς παίκτες, διαιτητές, δημοσιογράφους, αθλητές, καλλιτέχνες.

Ενδεικτική είναι η κίνηση της διοίκησης, όπου πριν από τον νικηφόρο αγώνα με τον Αγιο Θωμά (1-0), παίκτες και προπονητής (Μιχάλης Τσέλιος) επισκέφτηκαν την γκαλερί «ADAM» και μέσα από τα έργα του ζωγράφου Νίκου – Γιώργου Παπουτσίδη, πήραν καλλιτεχνικά μηνύματα. Οπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Μάλλιαρης, ο παίκτης ζωγραφίζει μέσα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να έχει άμεση σχέση με την τέχνη ή τη μουσική. «Το ποδόσφαιρο είναι η πιο δύσκολη τέχνη, αφού χρειάζεται σε κάθε ματς να αυτοσχεδιάζεις, ενώ η μουσική ακολουθεί συγκεκριμένες παρτιτούρες», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή