Το 2006 καθαρίζει το τοπίο στο Κύπελλο

Το 2006 καθαρίζει το τοπίο στο Κύπελλο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μην τη ματιάσουμε τη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το γεγονός πως οι εκπλήξεις έγιναν κανόνας επιβεβαιώθηκε και στη φάση των «16», όπου είπαν πρόωρο αντίο ομάδες της Α΄ Εθνικής, γνωρίζοντας την ήττα από αντιπάλους μικρότερης κατηγορίας.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε ότι ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου, η ΑΕΚ, υποχρεώθηκε σε ισοπαλία μέσα στο (άδειο, λόγω τιμωρίας για τα επεισόδια στη Λιβαδειά) Ολυμπιακό Στάδιο από τον Εθνικό με 1-1.

Πλέον, οι δύο ομάδες θα παίξουν δεύτερο παιχνίδι σε έδρα που θα επιλέξει ο Εθνικός (διότι δεν διαθέτει μόνιμη έδρα) το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Αλλά και το άλλο φαβορί για το κύπελλο, ο Ολυμπιακός, δεν είχε εύκολο έργο στη Φυλή με αντίπαλο τον Θρασύβουλο. Ναι μεν επικράτησε 2-0, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ουκ ολίγες κλασικές ευκαιρίες για να πάρουν εκείνοι την πρόκριση και να κάνουν τη μεγαλύτερη έκπληξη φέτος στον θεσμό.

Στην Καισαριανή ο Εθνικός Αστέρας βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στον Πανιώνιο, ισοφάρισε, γλίτωσε το δεύτερο γκολ με το δοκάρι στην εκτέλεση πέναλτι του Ναλιτζή και στο 89΄ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, με τον Σιαλμά να γράφει το 2-1 και να… παγώνει την πλατεία.

Ο Πανιώνιος, ομάδα κυπέλλου, έμεινε και αυτός εκτός. Σε μια γειτονιά του Πειραιά, τη Νίκαια, η Νίκη Βόλου έκανε επίδειξη δύναμης και διέσυρε τον φορμαρισμένο Ιωνικό με 4-1!

Η Ξάνθη, πάντως, δεν είχε όρεξη να μπει σε μπελάδες κι έστω χωρίς να αποδώσει ιδιαίτερα καλά, έκαμψε την αντίσταση της Παναχαϊκής με 1-0, με τον Σταύρο Λαμπριάκο να είναι εύστοχος από τα 11 βήματα.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας (με μαύρα γράμματα, οι ομάδες προκρίθηκαν: Τρίτη (20/12): Θρασύβουλος – Ολυμπιακός 0-2 (14΄ Ντάνι, 92΄ αυτ. Παπαθανασίου). Τετάρτη (21/12): Αγροτικός Αστέρας – Εργοτέλης 2-0 (17΄ Τσουκλής, 37΄ Κυζερίδης), ΑΕΚ – Εθνικός 1-1 (91΄ Σοάρες – 95΄ Ντα Σίλβα), ΑΕΛ – Καλαμαριά 0-0. Πέμπτη (22/12): Εθνικός Αστέρας – Πανιώνιος 2-1 (54΄ Ζουντί, 89΄ Σιαλμάς – 25΄ Μαγκντί), Ιωνικός – Νίκη Βόλου 1-4 (96΄ Τσιμπλίδης – 15΄ Αναστασιάδης, 20΄, 59΄, 66΄ Σαϊτιώτης), Ξάνθη – Παναχαϊκή 1-0 (59΄ πεν. Λαμπριάκος), Ακράτητος – Αιγάλεω 0-0. Σε όποιον αγώνα δεν βγήκε νικητής, θα διεξαχθεί ρεβάνς στην έδρα του φιλοξενούμενου. Και το πρόγραμμα του προημιτελικού γύρου: Νίκη Βόλου – ΑΕΚ / Εθνικός, Ολυμπιακός Ξάνθη, Εθνικός Αστέρας – Αγροτικός Αστέρας, ΑΕΛ / Καλαμαριά – Ακράτητος / Αιγάλεω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή