ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΤον πρόδωσε η καρδιά του

Η καρδιά «πρόδωσε» ανήμερα της Πρωτοχρονιάς τον προπονητή του βόλεϊ, Χρήστο Παπαδόπουλο. Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1950 και υπήρξε από τους κορυφαίους Ελληνες βολεϊμπολίστες της γενιάς του. Αρχισε την καριέρα του στον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας. για να περάσει στη συνέχεια στον Παναθηναϊκό, με τη φανέλα του οποίου κατέκτησε δύο πρωταθλήματα. Η προπονητική καριέρα του άρχισε το 1979 στην ΕΑ Πάτρας, για να ακολουθήσουν οι Ιωνικός Ν.Φ., Αμαζόνες, Εθνική Ενόπλων, πάλι ο Ιωνικός, Μεσσηνιακός, Ορεστιάδα, Ναυπηγεία, εθνική Εφήβων, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός (1999-2000), εκ νέου η ΑΕΚ ώς τον Δεκέμβριο του 2004, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2005 μέχρι το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου είχε αναλάβει τον Παναθηναϊκό. H κηδεία του θα γίνει σήμερα το απόγευμα (15:00) στην Ευαγγελίστρια Χαλανδρίου.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 65 ΕΤΩΝ

«Εφυγε» και ο Ρηγούτσος

Τη «μάχη» με την επάρατη νόσο έχασε σε ηλικία 65 ετών ο Σταμάτης Ρηγούτσος. Ο παλαίμαχος άσος της ποδηλασίας της ΑΕΚ, με τα χρώματα της οποίας έτρεξε για περισσότερα από 23 χρόνια, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Αρχισε την καριέρα του σε ηλικία 16 ετών, μετά τη νίκη του σε λαϊκό αγώνα. Αναδείχθηκε πολλές φορές πρωταθλητής Ελλάδος στον δρόμο και την πίστα. Αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα και πήρε μέρος και στους Μεσογειακούς αγώνες της Τυνησίας. Μαζί με τον αδελφό του Γιώργο (νυν πρόεδρος του Πανερυθραϊκού) ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του τμήματος ποδηλασίας του Πανερυθραϊκού.

ΤΡΙΑΘΛΟ

Στην ποδηλασία το άθλημα

Στην ομοσπονδία ποδηλασίας θα υπαχθεί -τουλάχιστον προσωρινά- το άθλημα του τριάθλου, του οποίου η ομοσπονδία έχασε την αθλητική αναγνώριση. Ο υφυπουργός, Γιώργος Ορφανός, έκανε αποδεκτή την εισήγηση του Ελεγκτικού Συμβουλίου για αποστολή του πορίσματος στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στην αρμόδια ΔΟΥ (εφορία), αλλά και για παραπομπή της διοίκησης της ομοσπονδίας στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Απώλεια για το γαλλικό σκι

Την τελευταία πνοή του σε αυτοκινητόδρομο στις γαλλικές Αλπεις άφησε ο Σεβερίνο Μποτέρο. Ο 47χρονος Ιταλός, ο οποίος προπονούσε τη γαλλική εθνική ομάδα γιγαντιαίου σλάλομ των ανδρών εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο (10-26 Φεβρουαρίου).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Οι παίκτες για το παγκόσμιο

Οι… συνήθεις ύποπτοι περιλαμβάνονται στα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκόραν Πέρκοβατς, στους αγώνες που θα δώσει η εθνική ανδρών χάντμπολ, για τους προκριματικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι 17 παίκτες, οι οποίοι θα στελεχώσουν την ομάδα είναι οι Ν. Κοκολοδημητράκης, Σ. Καρυπίδης, Αλ. Αλβανός, Β. Βόγλης, Σπ. Μπαλωμένος, Γρ. Σανίκης, Γ. Ζαραβίνας, Γρ. Χατσατουριάν, Γ. Μαστορογιάννης, Ν. Ριγανάς, Κ. Χαντζιάρας, Δ. Τζιμούρτος, Ν. Σαμαράς, Δ. Καφάτος, Κ. Τσιλιμπάρης, Σ. Ζιβούλοβιτς και Ι. Ζαρλακούτης. Σχετικά με τον Γ. Χαλκίδη, ο κ. Πέρκοβατς θα περιμένει την έγκριση του γιατρού, Κώστα Μαναβή, για να δει αν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στο αυριανό παιχνίδι με την Ιταλία (19.30, Κατερίνη).

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Χωρίς μετάλλιο στην Ισπανία

Την 7η θέση σε εννέα πληρώματα κατέλαβαν στο Γιουρολίμπ στο Πάλαμος οι Κώστας Μουρίκης – Νίκος Γαλαίος στα «τορνέιντο». Στα «49άρια» οι Γιώργος και Αλφόνσο Παναγιωτίδης κατετάγησαν 10οι στους 17. Στο «Κύπελλο Χριστουγέννων», στα «όπτιμιστ» στην πρώτη τριάδα βρέθηκαν οι αδελφοί Θ. Α. και Γ. Καββάς (ΝΟΕ). Στα κορίτσια νίκησε η Ε. Πυλόροφ (ΟΘΑ). Στα «λέιζερ ράντιαλ» πρώτευσαν ο Α. Κιουρτζής (ΝΟΘ) και η Α. Αγραφιώτη (ΑΝΟΓ) και στα «λέιζερ 4.7» ο Π. Χανάζογλου (ΑΝΟΓ).

ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΒΑ

Λέικερς σε ρυθμούς… τζαζ

Σε ρυθμούς… Τζαζ χόρεψαν οι Λέικερς και γνώρισαν την ήττα από την ομάδα της Γιούτα, με 94-98 στο «Λέικερς αρίνα». Οι Γιούτα Τζαζ εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Κόμπι Μπράιαντ και με οδηγό τον εκπληκτικό Κιριλένκο, που σημείωσε 23 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ, έφτασαν στη νίκη. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, οι έτεροι της πόλης του Χόλιγουντ, Λος Αντζελες Κλίπερς, σημείωσαν μεγάλη νίκη στο Πόρτλαντ επί των Τρέιλ Μπλέιζερς με 94-100, ενώ το Μαϊάμι Χιτ εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και επικράτησε εύκολα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, 97-70.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή