Σκανδιναβικό μοντέλο για ΠΑΟ

Σκανδιναβικό μοντέλο για ΠΑΟ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φιλικά χωρίζουν οι δρόμοι του Παναθηναϊκού με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο Ιταλός τεχνικός συναντήθηκε χθες με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και συμφώνησαν στη λύση της συνεργασίας τους στο τέλος της περιόδου. Ο Μαλεζάνι θα κάθεται στον πάγκο των «πρασίνων» στους δύο τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος και αναμένεται να τον διαδεχθεί ο Χανς Μπάκε. Για τον Σουηδό τεχνικό η ηγεσία του Παναθηναϊκού έχει πάρει τις καλύτερες συστάσεις από τον Ρενέ Χένρικσεν και τον Γιαν Μικάελσεν. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο τελευταίος να επιστρέψει στην Ελλάδα ως άμεσος συνεργάτης του Μπάκε.

Ο Σουηδός προπονητής δεν ήταν σπουδαίος ποδοσφαιριστής στα νιάτα του. Μάλιστα, κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 27 ετών και αμέσως άρχισε την προπονητική του καριέρα. Η Μπρο ήταν ο πρώτος σταθμός και μετά τρία χρόνια κάθισε στον πάγκο της Τζουργκάρντεν. Ακολούθησαν η Μόλντε και εν συνεχεία η Ταϊρέσο, η Χάμαρμπι και η Εστερ πριν καταλήξει στην ΑΙΚ Στοκχόλμης, με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Σουηδίας. Ακολούθως, επέστρεψε στη Νορβηγία και τη Στάμπαεκ, ενώ ο πρώτος τίτλος της καριέρας του ήρθε το 1999 με την Ααλμποργκ.

Το καλοκαίρι του 2000 αποφάσισε να αφήσει τη Σκανδιναβία για πρώτη φορά στην καριέρα του και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Σάλτσμπουργκ. Ωστόσο, δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί και ένα χρόνο μετά επέστρεψε στη Δανία, όπου με την Κοπεγχάγη άρχισε να παίρνει τον έναν τίτλο μετά τον άλλον. Δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο Δανίας και ένα κύπελλο Σκανδιναβίας. Παράλληλα, με την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, ήταν βοηθός προπονητή στο παγκόσμιο κύπελλο του 1990 στην εθνική Σουηδίας, ενώ έχει διατελέσει βοηθός προπονητή και στην εθνική ομάδα Ελπίδων της χώρας του.

Οι λόγοι του διαζυγίου

Σε ό,τι αφορά τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, επισήμως φαίνεται ότι δεν κατάφερε να λύσει το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε -ήταν υποχρεωμένος να βρίσκεται στην Ιταλία για τουλάχιστον δύο ημέρες κάθε εβδομάδα- με αποτέλεσμα να συναινέσει στη λύση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, ήταν κοινό μυστικό ότι είχε… σπάσει το γυαλί στις σχέσεις του Αλμπέρτο Μαλεζάνι με την κερκίδα. Επομένως, θα ήταν… ρίσκο η παραμονή του για μία ακόμη χρονιά στο τιμόνι του Παναθηναϊκού. Διότι αν η εκκίνηση και στη νέα περίοδο δεν ήταν καλή, τότε ποιος θα μπορούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα;

«Σαφάρι» στον Βορρά

Με την αναμενόμενη έλευση του Χανς Μπάκε, γίνεται σαφές πως ο Παναθηναϊκός κάνει στροφή στη σκανδιναβική σχολή ποδοσφαίρου. Και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κινηθεί και για την απόκτηση παικτών από τη βόρεια Ευρώπη, μια αγορά που γνωρίζει πολύ καλά ο Σουηδός προπονητής. Να σημειωθεί πως ο Μπάκε αναμένεται στην Ελλάδα ώς το τέλος της εβδομάδας για τις τελικές συζητήσεις και τις υπογραφές των συμβολαίων με τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να αναλάβει χρέη προπονητή. Ηδη, ο Σουηδός έχει στα χέρια του DVD με αγώνες του Παναθηναϊκού και βλέπει τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της ομάδας που θα αναλάβει.

Οσον αφορά τη χθεσινή προπόνηση, έπειτα από τρέξιμο 45 λεπτών με τον Ρότζερ Σπράι, ακολούθησε οικογενειακό διπλό όπου οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με βάση την ηλικία τους. Οι «μικροί» με τέρματα των Τόργκελε, Μάντζιου και Λεοντίου νίκησαν 3-2 τους «μεγάλους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή