H UEFA εγκαλεί και το Αιγάλεω

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και το Αιγάλεω μπλέκει σε δικαστική περιπέτεια με απρόβλεπτες συνέπειες… Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA κάλεσε την ομάδα του Θωμά Μητρόπουλου σε απολογία για παράβαση των κανονισμών στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις Βίλνιους (1-3) που διεξήχθη πέρυσι στις 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ιντερτότο. Μάλιστα σήμερα λήγει η διορία που έχουν οι ιθύνοντες του Αιγάλεω για να παραδώσουν έγγραφη απολογία. Για την ιστορία, υπενθυμίζουμε ότι σε εκείνο το παιχνίδι είχαν επιλεγεί στο αρχικό σχήμα πολλοί ποδοσφαιριστές που δεν ήταν βασικοί.

Την κλήση σε απολογία γνωστοποίησε η ΕΠΟ με χθεσινή της ανακοίνωση: «Στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA παραπέμπει την ΠΑΕ Αιγάλεω ο επικεφαλής πειθαρχικός επιθεωρητής Γκέρχαρντ Καπλ. Η παραπομπή αφορά παράβαση των Πειθαρχικών Κανονισμών της UEFA στον αγώνα Αιγάλεω – Ζαλγκίρις Βίλνιους (1-3) στις 16/7/2005 για το UEFA Intertoto Cup. Η ΠΑΕ Αιγάλεω έχει προθεσμία έως την Πέμπτη 22/6/2006 να απολογηθεί εγγράφως».

Στις 31 Μαΐου ο Πίτερ Λιμάχερ, διευθυντής της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA και επικεφαλής των ερευνών για τους στημένους αγώνες, είχε δηλώσει στον Παύλο Τσίμα και στην εκπομπή «Ερευνα» ότι εκτός απ’ το πολυσυζητημένο παιχνίδι του Πανιωνίου με την Ντιναμό Τιφλίδας, διεξαγόταν έρευνα και για έναν άλλο αγώνα ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Είχε δε διευκρινίσει ότι η ποινή που επιβάλλεται είναι είτε υποβιβασμός είτε αφαίρεση βαθμών ή αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις…

Πάντως, η διοίκηση του Αιγάλεω απειλεί με αγωγές. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, στην οποία ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται: «Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι είμεθα απολογούμενοι (;) στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA διότι σε αγώνα της ομάδος μας για το INTERTOTO το 2005 χρησιμοποιήσαμε τη δεύτερη και όχι την πρώτη ομάδα. Κατ’ αρχήν πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κανονισμός της UEFA για το INTERTOTO επιτρέπει τη χρησιμοποίηση όχι μόνο νεαρών ερασιτεχνών, αλλά και υπό δοκιμή παικτών, εν αντιθέσει με το UEFA CUP και CHAMPIONS LEAGUE που επιβάλλει τη χρησιμοποίηση αποκλειστικά επαγγελματιών. Κατά συνέπεια, ποια ομάδα θα χρησιμοποιήσουμε είναι αποκλειστικά απόφαση του τεχνικού τιμ της ομάδος μας και κανενός άλλου, αφού αυτό δεν αντίκειται στους κανονισμούς της UEFA. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι μία ημέρα προ του αγώνος μέσω του site της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ είχαν γνωστοποιηθεί τα ονόματα των παικτών που επρόκειτο να αγωνιστούν και οι οποίοι βεβαίως αγωνίστηκαν. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε αστείες τις υποθετικές απόψεις του αγνώστου σε εμάς και στους ειδήμονες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κ. Γκέρχαρντ Καπλ και θα απαντήσουμε δεόντως με υπόμνημά μας στην Πειθαρχική Επιτροπή. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το ταχύτερο θα καταθέσουμε αγωγή κατά προσώπων και οργάνων που αβασάνιστα και με αστείες θεωρίες επιχείρησαν να μας δυσφημήσουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή