EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοπρατήθηκαν 380 έργα για το πρόγραμμα «Θησέας»

Για 380 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 83.958.464,04 ευρώ, έχουν μέχρι σήμερα εκδοθεί άδειες δημοπράτησης, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος αυτοδιοίκησης «Θησέας» της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. «Ολοι οι δήμοι (47 τον αριθμό) και επίσης όλες οι κοινότητες (8 τον αριθμό) έχουν αξιοποιήσει το πρόγραμμα «Θησέας» και σχεδιάζουν και εκτελούν έργα, που βραχυπρόθεσμα θα συμβάλλουν καταλυτικά στις αναπτυξιακές τους προσπάθειες και στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων τους», τόνισε ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και πρόσθεσε: «Συνολικά, δε, έχουν προενταχθεί και ενταχθεί στο πρόγραμμα 912 έργα προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ, που αφορούν όλους τους ΟΤΑ της περιφέρειας και αξίζει να υπογραμμιστεί η υπόμνηση ότι ενώ από το προηγούμενο πρόγραμμα «ΕΠΤΑ» η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης χρηματοδοτούνταν με 132 εκατ. ευρώ, από τον «Θησέα» θα ενισχυθεί με 214 εκατ. ευρώ». Τα υπό δημοπράτηση και δημοπρατηθέντα έργα ανά νομό έχουν ως εξής:

– Νομός Εβρου: 13 δήμοι: 91 έργα, προϋπολογισμού 23.964.027,52 ευρώ.

– Νομός Ροδόπης: 9 δήμοι – 3 κοινότητες: 58 έργα, προϋπολογισμού 12.220.768,85 ευρώ.

– Νομός Ξάνθης: 6 δήμοι – 4 κοινότητες: 88 έργα, προϋπολογισμού 16.347.706,91 ευρώ.

– Νομός Καβάλας: 11 δήμοι: 53 έργα, προϋπολογισμού 14.103.592,46 ευρώ.

– Νομός Δράμας: 8 δήμοι – 1 κοινότητα: 90 έργα, προϋπολογισμού 17.322.366,30 ευρώ.

Εξαγορά στην κατάλληλη στιγμή

Η εξαγορά της ΜΕΒΙΟΡ Α.Ε. μεταλλευτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον Νομό Θεσσαλονίκης και σε άλλες περιοχές της χώρας από τον γνωστό βελγοολλανδικό Κολοσσό Sibelco, έναν από τους μεγαλύτερους του κόσμου στον τομέα των βιομηχανικών ορυκτών, πραγματοποιείται σε μια περίοδο αποβιομηχάνισης και σε ένα κλάδο που αντιμετωπίζει κατ’ εξοχήν δυσκολίες. Είναι η πρώτη ξένη επένδυση που γίνεται στον καθαυτό μεταλλευτικό – παραγωγικό τομέα έπειτα από πολλά χρόνια και σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη του ομίλου στην ελληνική οικονομία. Η ΜΕΒΙΟΡ καλύπτει τις ανάγκες της ελληνικής βιομηχανίας ειδών υγιεινής, πλακιδίων, γυαλιού, πορσελάνης και εξειδικευμένων δομικών υλικών σε άστριο και χαλαζία και παράλληλα πραγματοποιεί εξαγωγές. Εχει δύο εργοστάσια επεξεργασίας στον Νομό Θεσσαλονίκης και μεταλλεία στην ίδια περιοχή και σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας. Ο όμιλος σκοπεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και στη δημιουργία βάσης για ανάπτυξη δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή. Στο νέο σχήμα εκ των παλαιών μετόχων συμμετέχει η οικογένεια Γ. Γεωργιάδη, τέως προέδρου του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων. Η Sibelco αποτελεί μια εταιρεία «θεσμό» για τη φλαμανδική κοινότητα του Βελγίου, καθώς ιδρύθηκε το 1872 και είναι ένας παγκόσμιος κολοσσός στην εξόρυξη κι επεξεργασία πυριτικής άμμου και ορυκτών. Η έδρα της βρίσκεται στην πόλη Dessel και το διοικητικό κέντρο όλου του ομίλου, στην Αντβέρπ. Διατηρεί 245 παραγωγικές μονάδες σε όλο τον κόσμο, απασχολεί συνολικά 8.000 εργαζομένους και το 2004 σημείωσε κύκλο εργασιών 1,7 δισ. ευρώ.

Διακρίθηκε η σειρά CSGF

Τρεις νέες διακρίσεις από το περιοδικό International Investment πέτυχε η επενδυτική σειρά CSGF Capital Secured Growth Funds της HSBC, τιμώμενη με το βραβείο του καλύτερου υπεράκτιου φάσματος προϊόντων, της καλύτερης υπεράκτιας τράπεζας και του καλύτερου παρόχου υπεράκτιων δομημένων προϊόντων. Η νέα έκδοση CSGF, που διατίθεται μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου, προσφέρει στον επενδυτή τη δυνατότητα γαι ελκυστικές επενδυτικές αποδόσεις και στοχεύει στη διασφάλιση των κεφαλαίων του, αποτελώντας έτσι ξεχωριστή επενδυτική πρόταση. Η νέα σειρά περιλαμβάνει τέσσερα κεφάλαια, το Japan Growth, το Energy Bonus, το Asia Opportunity και το China Bonus, τα οποία εκμεταλλευόμενα τη δυναμική των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών στοχεύουν να προσφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη και επιστροφή του επενδυμένου κεφαλαίου στη λήξη της επενδυτικής περιόδου.

Ετοιμάζεται για εισαγωγή στο Χ.Κ.

Στην εισαγωγή της 100% κυπριακής θυγατρικής της με την επωνυμία Woodland Designs LTD στο χρηματιστήριο της Κύπρου στοχεύει η Ridenco, μετά τη λήψη των σχετικών εγκρίσεων κατά τη διάρκεια της τακτικής γ.σ. των μετόχων της. H κυπριακή εταιρεία διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα λιανικής και χονδρικής διανομής των επώνυμων σειρών των εταιρειών Nautica και Timberland και ήδη ελέγχει λιανικό δίκτυο 8 σημείων, ενώ επίσης ελέγχει και ενοποιεί την ρουμανική εταιρεία Woodland Rom SRL, η οποία διαχειρίζεται τρία καταστήματα στη Ρουμανία. Στη χρήση του 2005, η Woodland Designs LTD παρουσίασε κύκλο εργασιών 2,4 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη της τάξης των 348.000 ευρώ. Τριετή συμφωνία με την πολυεθνική εταιρεία Reckitt-Benckiser S.A. για τη διανομή των προϊόντων της σε όλη τη βουλγαρική επικράτεια υπέγραψε η νεοσυσταθείσα εταιρeία Elgeka-Ferfelis Bulgaria LTD, που εδρεύει στη Βουλγαρία, θυγατρική της Elgeka-Ferfelis Romania SRL (με ποσοστό 75%), η οποία είναι θυγατρική της ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. (με ποσοστό 52,63%). Ο προβλεπόμενος κύκλος εργασιών κατά τον πρώτο χρόνο συνεργασίας υπολογίζεται σε περίπου 4.000.000 ευρώ.

Από τα Carouzos το Τ-shirt

Το συλλεκτικό ανδρικό Τ-shirt που σχεδίασε ο ελληνικής καταγωγής γνωστός σχεδιαστής John Varvatos για τη διεθνή εκστρατεία «Η Μόδα πολεμά τον καρκίνο του Στήθους» είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά από τα καταστήματα Carouzos. Ο βραβευμένος ως Σχεδιαστής της Χρονιάς 2005 σχεδίασε το πρώτο ανδρικό Τ-shirt που υποστηρίζει την εκστρατεία, κάνοντας το θέμα του καρκίνου του μαστού και ανδρική υπόθεση. Με την αγορά κάθε Τ-shirt της εκστρατείας, ενισχύεται το «Σπίτι του Στόχου», το κέντρο πρόληψης του καρκίνου του στήθους, το οποίο λειτουργεί καθημερινά με την επιστημονική ευθύνη του ΓΟΚΝ «Οι Αγ. Ανάργυροι» και προσφέρει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στις γυναίκες που το επισκέπτονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή