ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΠΟΪΝΓΚ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

Τρεις σκελετοί βρέθηκαν ένα χρόνο μετά

Ενα χρόνο μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Helios στο Γραμματικό και τα συνεργεία ακόμα βρίσκουν ευρήματα από την τραγωδία, ενώ η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων αναμένεται να εκδώσει το τελικό πόρισμά της αρχές Σεπτεμβρίου

Προχθές τα μέλη του συνεργείου της βρετανικής εταιρείας που αποψιλώνει την περιοχή βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα. Κάτω από ένα φτερό του αεροσκάφους, το οποίο βρισκόταν καρφωμένο σε χαράδρα στο νότιο τμήμα της περιμέτρου όπου υπήρχαν τα συντρίμμια του Μπόινγκ βρέθηκαν οστά, τα οποία συνθέτουν δύο γυναικείους και έναν ανδρικό σκελετό, καθώς επίσης και δύο βέρες. Ο Ακριβός Τσολάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, εκτιμά ότι οι σκελετοί ανήκουν στους τρεις αγνοούμενους της αεροπορικής τραγωδίας. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών των ειδικών συνεργείων είχαν βρεθεί εως τώρα οι σοροί 118 από τους 121 συνολικά επιβαίνοντες στο μοιραίο αεροσκάφος. Οι τρεις αγνοούμενοι ήταν το ζευγάρι Μιχάλης και Καλλιόπη Κωνσταντίνου, 54 και 49 ετών αντίστοιχα, και η 63χρονη Αντριάνα Χρυσάνθου, όλοι κυπριακής καταγωγής.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Οι ώρες Γαλλικών-Γερμανικών

Δύο ώρες εβδομαδιαίως, όπως ορίζει η απόφαση της υπουργού Παιδείας, θα διδάσκονται σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου τα Γαλλικά και τα Γερμανικά. Το Συμβούλιο της Επικρατείας για λόγους δημοσίου συμφέροντος απέρριψε την αίτηση πέντε συλλόγων καθηγητών ξένων γλωσσών που ζητούσαν να ανασταλεί η απόφαση της υπουργού Παιδείας. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο υιοθέτησε τη θέση του υπουργείου και έκρινε ότι οι σχολικές μονάδες έχουν ήδη κάνει τον προγραματισμό τους με τις μειωμένες ώρες διδασκαλίας και οποιαδήποτε αλλαγή θα δημιουργήσει αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία σχολείων και μαθητών. Από την πλευρά τους, οι σύλλογοι υποστήριζαν ότι με τη μείωση των ωρών διδασκαλίας οι καθηγητές των Γερμανικών και των Γαλλικών δεν θα μπορούν να καλύψουν τις υποχρεωτικές ώρες διδασκαλίας που προβλέπει το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί η υπηρεσιακή τους κατάσταση.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

Νέα μέλη στο Δ.Σ.

Στον ορισμό νέων μελών στο Δ.Σ. του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προχώρησε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο κ. Αγις Τσουρός, γιατρός και στέλεχος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και αντιπροέδρου ο κ. Ιωάννης Πιερουτσάκος, γιατρός. Ως μέλη του νέου Δ.Σ. ορίστηκαν οι Παναγιώτης Ευσταθίου, γιατρός, Αθανάσιος Σκουτέλης, διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας, Αντώνης Αντωνιάδης, καθηγητής Μικροβιολογίας, Βικτωρία Καλαποθάκη, καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Ευαγγελία Κουσκούνη, αν. καθηγήτρια Βιοπαθολογίας, και ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού Δανιήλ.

Ο κ. ΣΠ. ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ

«Συνεχής υποβάθμισή του»

Το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Σπύρος Χαλβατζής, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Ο κ. Χαλβατζής μετά την επίσκεψη κατηγόρησε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ότι ακολούθησαν πολιτικές εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας και τόνισε ότι εδώ και 20 χρόνια οι υπουργοί Υγείας υποβαθμίζουν συνειδητά τη δημόσια υγεία.

ΤΕΣΤ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο

Την ακύρωση της απόφασης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων με την οποία απαγορεύθηκε προσωρινά η κυκλοφορία του αυτοδιαγνωστικού τεστ εγκυμοσύνης Self Clear έως ότου προσαρμοστούν οι ενδείξεις που αναγράφονται στη συσκευασία του στις υποδείξεις του Οργανισμού, ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η εταιρεία που εισάγει το εν λόγω τεστ στην Ελλάδα. Ο ΕΟΦ με απόφασή του τον περασμένο Απρίλιο ζήτησε από την εισαγωγική εταιρεία να αφαιρεθεί η ένδειξη που υπάρχει στη συσκευασία και τις οδηγίες χρήσης, ότι το τεστ «έχει αποτέλεσμα από την 5η ημέρα της σύλληψης», κρίνοντας οτι ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι αποδεκτός. Από την πλευρά της πάντως η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο ΕΟΦ παράνομα και αναρμόδια ζητεί να γίνει διόρθωση στις προδιαγραφές του προϊόντος, καθώς η σχετική ένδειξη έχει εγκριθεί από τον οργανισμό της Ρηνανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή