Ο Τομ Κρουζ επικεφαλής του United Artists

Ο Τομ Κρουζ επικεφαλής του United Artists

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ιστορικό στούντιο, που τα τελευταία χρόνια ήταν ανενεργό, η United Artists, πρόκειται να επαναλειτουργήσει με επικεφαλής τον Τομ Κρουζ. Ο διάσημος σταρ, μαζί με τη συνεργάτιδά του Πόλα Γουάγκνερ και με την οικονομική υποστήριξη της MGM, θα έχει τον απόλυτο καλλιτεχνικό έλεγχο του στούντιο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η United Artists θα ενθαρρύνει την ανεξάρτητη καλλιτεχνική δημιουργία, πέρα από το παραδοσιακό σύστημα των στούντιο, ενώ ο αρχικός στόχος είναι η παραγωγή τεσσάρων ταινιών κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική κίνηση από την πλευρά του Κρουζ, ο οποίος εκδιώχθηκε από την Paramount έπειτα από 14 χρόνια συνεργασίας ως σταρ και παραγωγός.

Η «United Artists» ιδρύθηκε το 1919 από τους Τσάρλι Τσάπλιν, Ντάγκλας Φέρμπανκς, Μαίρη Πίκφορντ και Ντ. Γ. Γκρίφιθ, ώστε να διαθέτουν τον απόλυτο έλεγχο των ταινιών τους. Το 1980, όμως, καταστράφηκε οικονομικά με την αποτυχημένη υπερπαραγωγή. «Η πύλη της Δύσης» του Μάικλ Τσιμίνο. Εκτοτε, λειτουργεί κυρίως στον χώρο της διανομής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή