«Μύλος» στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου

«Μύλος» στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ομάδες δεν γνώριζαν την αλλαγή στην προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας, οι διαιτητές τη γνώριζαν και τελικά ο πρώτος ημιτελικός Κολοσσού- Ρεθύμνου, έγινε «μύλος» …

Η ομάδα της Ρόδου νίκησε 74-73 στην πεντάλεπτη παράταση, χάρη σε δύο βολές του Μοσχοβίτη, αλλά στη σαραντάλεπτη διάρκεια του αγώνα, οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 62-62. Σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου που ισχύει τα δυο τελευταία χρόνια, εφόσον ο πρώτος ημιτελικός της διοργάνωσης λήξει με ισόπαλο σκορ, δεν χρειαζόταν να δοθεί και παράταση, καθώς υπάρχει ο επαναληπτικός αγώνας και στον οποίο επιβάλλεται η παράταση, αν το σκορ είναι ισόπαλο ή η τελική διαφορά του σκορ, είναι ίδια μ’ αυτή του πρώτου αγώνα. Ο Κολοσσός προσπάθησε να κάνει το… κόλπο γκρόσο στέλνοντας συνειδητά το ματς με τον ΑΓΟΡ στην παράταση, με στόχο να πάρει μια σεβαστή διαφορά εν όψει του επαναληπτικού. Ομως, απέτυχε…

Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο προπονητής των γηπεδούχων, Γιώργος Ζευγώλης, ρώτησε τους διαιτητές αν βάσει κανονισμού υπάρχει παράταση. Εκείνοι, προς έκπληξη όλων απάντησαν θετικά και ο Κολοσσός επέλεξε το εξτρά πεντάλεπτο! Οπως υποστήριξε ο υπεύθυνος της ΕΟΚ, Μιχάλης Βιντζηλαίος, στην προκήρυξη αναφέρεται ότι προβλέπεται νικητής και στον πρώτο αγώνα και γι’ αυτόν τον λόγο, ο Κολοσσός και το Ρέθυμνο έπαιξαν 45 λεπτά στο Βενετόκλειο. Πάντως, και οι εκπρόσωποι και των δύο ομάδων, δήλωσαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί από την επιτροπή Κυπέλλου για την αλλαγή της προκήρυξης και την πρόβλεψη να υπάρχει νικητής και στον πρώτο αγώνα. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την επόμενη Τετάρτη (27/12) στο Ρέθυμνο και ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου (25/3/2007).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ: Σκορδάλης 6 (2), Μοσχοβίτης 18, Κεφαλάς, Μητρόπουλος 1, Γκογκίδης 5 (1), Παναγιωταράκος 3 (1), Κουπίδης 13 (2), Τσότσος, Λάτοβιτς 7 (1), Τσαμάτος 19 (2), Πετροδημόπουλος 2.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Κυριακόπουλος 21 (2), Κούμουλος 13 (1), Σπανός 10 (1), Πανάρας 1, Χουλιάρας 2, Τσιριγωτάκης 15 (3), Βαρδαβάς 8, Κορωνίδης 3 (1), Μλαντένοβιτς.

– Στο ΝΒΑ, οι Φοίνιξ Σανς πέτυχαν ρεκόρ με την 15η συνεχόμενη νίκη τους, κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς με 115-98, αλλά ακόμα υπολείπονται 16 νικών για να καταρρίψουν το απόλυτο ρεκόρ που έχουν οι Λέικερς στο ΝΒΑ και είναι οι 33 συνεχόμενες νίκες, στη δεκαετία του ’70. Ο Στιβ Νας μοίρασε 15 ασίστ και πέτυχε 10 πόντους, ενώ ο Μάριον σημείωσε 28 πόντους και κέρδισε 10 ριμπάουντ. Οι Μπουλς στο παραδοσιακό ντέρμπι του ΝΒΑ, επιβλήθηκαν των Λέικερς με 94-89, με τον Κόμπι Μπράιαντ να μένει στους 19 πόντους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή