Σε ποιους απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία

Σε ποιους απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τάξη Θετικών Επιστημών

1. Χρυσό μετάλλιο στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, για την υπερεκατονταετή προσφορά του στην ιατρική περίθαλψη. 2. Βραβείο Κων. Κτενά, στον κ. Γεώργιο Χρηστίδη. 3. Βρ. Κων. Κτενά, στους κ. Ηλία Κουτσούκο και Νικόλαο Μελή. 4. Βραβείο Αικ. Κέπετζη, στην αριστούχο πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής, Βασιλική Παπαδοπούλου. 5. Βρ. Επαμεινώνδα Παπαστράτου, στην Ολυμπία Ταλέλλη. 6. Βρ. Δημ. Λαμπαδαρίου, στους δύο αποφοίτους του Τμήματος Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ και του ΑΠΘ Μάρκο Δρόσο και Βασίλειο Βλαχάκη. 7. Βρ. στην παιδίατρο-νεογνολόγο κ. Θέμιδα Ζάχου, για την πολυετή συμβολή της στην υποστήριξη και προαγωγή του μητρικού θηλασμού στη χώρα μας. 8. Βρ. στον ομότιμο καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φώτιο Παυλάτο, για το σύνολο της προσφοράς του.

Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών

1. Βραβείο Γ. Αθάνα, στον Γεώργιο Κασαπίδη για την ποιητική συλλογή του με τίτλο «Αντίπερα» (Τυπωθήτω – Λάλον ύδωρ, 2005). 2. Βρ. Λάμπρου Πορφύρα, στον Διονύση Καρατζά για την ποιητική του συλλογή με τίτλο «Απ’ το μισό παράθυρο» (Μεταίχμιο, 2006) 3. Βρ. Σωτηρίου Ματράγκα, στον Θέμη Τασούλη για την ποιητική του συλλογή με τίτλο «Η κωμωδία της έλξης» («Οι Εκδόσεις των Φίλων», 2004). 4. Βρ. Νανάς (Αθηνάς) Κοντού, στη Νίκη Μαραγκού για την ποιητική της συλλογή «Divan» (Το Ροδακιό, 2005). 5. Βρ. Ελένης Τιμ. Μυκονίου, στον πιανίστα Τίτο Γουβέλη. 6. Βρ. Διονυσίου Κοκκίνου, στην Κατερίνη Λιάμπη. 7. Βρ. Ελένης και Πάνου Ψημένου, στους Κωνσταντίνο Ανδρουλιδάκη και Δημήτριο Παπαδημητρίου για το τετράτομο έργο τους με θέμα τους ελληνικούς σιδηρόδρομους. 8. Βρ. στον Κυριάκο Ντελόπουλο, για το βιβλίο του «Νεοελληνικά Φιλολογικά Ψευδώνυμα» (Εστία 2005). 9. Βρ. στον κ. Ορέστη Καραβά. 10. Επαθλο Χρήστου και Ελένης Ξανθοπούλου – Παλαμά, στην Αλεξάνδρα Σαμουήλ, για τη μελέτη «Ο Παλαμάς και η κρίση του στίχου». 11. Βρ. Γεωργίου Π. Οικονόμου, στη Δήμητρα Καμαρινού για τη μελέτη «Νήες ποντοπόροι». 12. Βρ. Αυρηλίας Κομνηνού, στην Κλεοπάτρα Παπαευαγγέλου-Γκενάκου για τη μελέτη «Η Ιστορία και η Νομισματοκοπία της Νεαπόλεως». 13. Βρ. στους Γιάννη Μεϊμάρη και Καλλιόπη Κρητικάκου-Νικολαροπούλου. 14. Βρ., στον Τάσο Νικολαΐδη, για το βιβλίο του «Σενέκα, Επιστολή 90» (στιγμή, 2002). 15. Βρ. στη Ματούλα Τομαρά-Σιδέρη για το βιβλίο «Αλεξανδρινές Οικογένειες. Χωρέμη-Μπενάκη-Σαλβάγου» (εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ, Αθήνα 2004). 16. Βρ., στο επιστημονικό περιοδικό «Αρχιτεκτονικά Θέματα» και στον εκδότη-διευθυντή του κ. Ορέστη Δουμάνη, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 40 χρόνων συνεχούς εκδόσεως. 17. Βρ. στη ζωγράφο Οπυ Ζούνη για το σύνολο της καλλιτεχνικής της δημιουργίας και της προσφοράς της στη σύγχρονη ελληνική τέχνη. 18. Βρ. στο ζωγράφο κ. Θανάση Στεφόπουλο, για το σύνολο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας. 19. Επαινος, στον κ. Σπύρο Γ. Αντωνάτο.

Ιδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη

1. Βραβείο ποιήσεως στον Μάρκο Μέσκο, για το σύνολο του ποιητικού του έργου. 2. Βρ. αφηγηματικού πεζού λόγου, στον Γιώργη Γιατρομανωλάκη, για το μυθιστόρημά του «Ο παππούς μου και το κακό». 3. Βρ. παιδικής λογοτεχνίας, στον Χρήστο Μπουλώτη, για το βιβλίο του «Παιχνίδι με τα στρατιωτάκια της ειρήνης». 4. Βρ. δοκιμίου στον Λεύκιο Ζαφειρίου, για το βιβλίο του «Ο βίος και το έργο του Ανδρέου Κάλβου».

Ιδρυμα Πέτρου Χάρη

1. Βραβείο, στον Τηλέμαχο Αλαβέρα, για το περιοδικό του «Νέα Πορεία». 2. Βρ. στον Κώστα Καλατζή, για το μυθιστόρημά του «Η οδοιπορία του Ιουλίου Καίσαρος».

Τάξη των ηθικών και πολιτικών επιστημών

1. Χρυσό μετάλλιο στον κ. Μανώλη Γλέζο και χρυσό μετάλλιο στον κ. Απόστολο Σάντα για τη μεγάλη υπηρεσία τους προς το Ελληνικό έθνος και προς την ανθρωπότητα, με την ηρωική πράξη τους τη νύχτα της 30ής – 31ης Μαΐου 1941. Η απονομή των χρυσών αυτών μεταλλίων ενέχει έκφραση τιμής στην Εθνική Αντίσταση, ως σύνολο ηρωικών πράξεων και θυσιών. 2. Αργυρό μετάλλιο Αρετής και Αυτοθυσίας στον σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη, ο οποίος την 23.5.2006 έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκεν ταύτης, υπερασπιζόμενος τον εθνικό εναέριο χώρο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. 3. Χαλκούν μετάλλιο στον κ. Σάββα Αγουρίδη για το σύνολο του επιστημονικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού του έργου. 4. Βρ. του Ιδρύματος Καθηγητού Πανεπιστημίου Χαραλάμπους Γ. Σεπεντζή, για την καλύτερη επιστημονική μελέτη με αντικείμενο την οικονομική επιστήμη στον κ. Μιχαήλ Ψαλιδόπουλο. 5. Βρ. του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση, στον Δημήτρη Κ. Ψυχογιό για το βιβλίο «Τα Εντυπα Μέσα Επικοινωνία – Από τον πηλό στο Δίκτυο» (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2004). 6. Βρ. «εις μνήμην Κωνσταντίνου Γ. Σκούρα», στο Λύκειο των Ελληνίδων, Παράρτημα του Κιλκίς. 7. Βρ. στην κ. Αναστασία Παπακωνσταντίνου-Μαλάμη για την πεντηκονταετή εθελοντική δραστηριότητά της στον τομέα των φυλακισμένων γυναικών. 8. Βρ. στο «Ιδρυμα Διοικητικού Δικαίου Μ. Στασινοπούλου». 9. Βρ. στον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για την εξαιρετική του κοινωνική δράση στον τομέα των ανθρώπων με προβλήματα όρασης. 10. Βρ. στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη σειρά εκδόσεων «Βιβλιοθήκη Ελλήνων Πατέρων και Εκκλησιαστικών Συγγραφέων». 11. Επαινο, οίκοθεν, στους τρεις άνδρες κ. Αγγελο Μαλτέζο, Λαμάζ Φλοριόν και Φάτος Ντρακότι, για πράξη διάσωσης συνανθρώπου τους στο λιμάνι των Μεθάνων την 4.6.2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή