Με τον Προαστιακό από την Αθήνα στο Κιάτο σε 105΄

Με τον Προαστιακό από την Αθήνα στο Κιάτο σε 105΄

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επιβάτες για Κιάτο επιβιβαστείτε», καθώς από χθες τέθηκε σε εμπορική λειτουργία η νέα επέκταση, 21 χιλιομέτρων, του προαστιακού από την Κόρινθο έως το Κιάτο, που εγκαινιάστηκε παρουσία του υπουργού Μεταφορών – Επικοινωνιών Μιχ. Λιάπη. Ο χρόνος της διαδρομής Αθήνα – Κιάτο ανέρχεται σε 105 λεπτά και η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί στα 8 ευρώ, ενώ η διαδρομή από το Κιάτο έως το αεροδρόμιο θα είναι 10 ευρώ. Η συχνότητα διέλευσης των συρμών θα είναι ανά μία ώρα, το πρώτο δρομολόγιο από τον Πειραιά προς το Κιάτο θα ξεκινάει στις 05.45 και το τελευταίο στις 22.38, ενώ το πρώτο δρομολόγιο από το Κιάτο προς τον Πειραιά στις 05.22 και το τελευταίο στις 22.22. Η γραμμή είναι περιφραγμένη σε όλο το μήκος της και μόνο στο Ζευγολατιό κατασκευάζεται ανισόπεδη διάβαση η οποία αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο επόμενο έτος. Επίσης η γραμμή περιλαμβάνει 7 σιδηροδρομικές γέφυρες και 17 άνω και κάτω διαβάσεις.

Στο Κιάτο θα γίνεται πλέον και η μετεπιβίβαση από και προς τους μετρικούς συρμούς των επιβατών που ταξιδεύουν για Πάτρα, μειώνοντας τον συνολικό χρόνο της διαδρομής από την Αθήνα κατά 20 λεπτά. Επίσης από το 2008 με την ολοκλήρωση των έργων στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αθηνών (ΣΚΑ) ο χρόνος της διαδρομής εκτιμάται ότι θα περιοριστεί κατά 30 λεπτά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η επέκταση προς το Κιάτο αναμένεται να προσθέσει ακόμη 500 επιβάτες ημερησίως στους περίπου 20.000 που «μετρούν» οι συρμοί του προαστιακού, μετά και την επέκταση στον Πειραιά. Τη στιγμή που ο κ. Λιάπης έκανε λόγο για ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης με την επέκταση του προαστιακού στο Κιάτο αναφερόμενος στη συνεχή διεύρυνση του δικτύου, ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας κατηγόρησε τον υπουργό για προεκλογική φιέστα επισημαίνοντας ότι είναι η τρίτη φορά που εγκαινιάζει το ίδιο τμήμα της γραμμής, η οποία όπως σημειώνει ο κ. Ρόβλιας παραδόθηκε με καθυστέρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή