Στην Αϊντραχτ ο Μάντζιος

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βίζα πέντε μηνών αλλά και τη δυνατότητα να την ανανεώσει για πολύ περισσότερο χρόνο, ο Βαγγέλης Μάντζιος βρίσκεται από χθες στη Φρανκφούρτη και από σήμερα ξεκινά προπονήσεις με την Αϊντραχτ. Η επιμονή τόσο των Γερμανών όσο και η δική του καρποφόρησε τελικά στο παρά πέντε της μεταγραφικής περιόδου, έστω κι αν η μετακίνηση έγινε με τη μορφή δανεισμού και όχι με ελεύθερη μεταγραφή. Ο Παναθηναϊκός και η Αϊντραχτ δεν τα βρήκαν στο οικονομικό (3 εκατ. ζητούσαν οι «πράσινοι» με διάθεση να πέσουν στα 2,5 εκατ. – μέχρι το 1,8 εκατ. ευρώ ανέβηκαν οι Γερμανοί) και η λύση δόθηκε διά της πλαγίας οδού. Ο Μάντζιος δόθηκε δανεικός μέχρι το καλοκαίρι και αν μετά αυτό το δοκιμαστικό διάστημα μείνουν ικανοποιημένοι αυτός και η νέα ομάδα του, τότε θα γίνουν νέες διαπραγματεύσεις για την αγορά του, σε διαφορετική όμως βάση.

Το νέο στοιχείο είναι ότι ο Παναθηναϊκός τον κάλεσε πριν από μερικές ημέρες και του πρότεινε επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2011, με αύξηση αποδοχών που φτάνει περίπου στο 50% (500 χιλ. ετησίως). Ηταν μια κίνηση που δείχνει ότι όντως οι «πράσινοι» τον θεωρούν «γερό χαρτί» και πιστεύουν στην αξία του, γι’ αυτό και φρόντισαν να αναπροσαρμόσουν τις αποδοχές του στα επίπεδα που αναλογούν στο ποσό που ζήτησαν από τους Γερμανούς. Στο νέο συμβόλαιο προβλέπεται ρήτρα 4 εκατ. ευρώ για όποια ομάδα θελήσει να τον αποκτήσει, αλλά είναι βέβαιο πως στην περίπτωση που η Αϊντραχτ θελήσει να τον κρατήσει, θα έχει προβάδισμα έναντι οποιουδήποτε τρίτου και θα συζητήσει σε άλλη βάση με τον Παναθηναϊκό. Αν δεν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του το καλοκαίρι, ο Μάντζιος θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό με συμβόλαιο για ακόμη τρία χρόνια, με πολύ αυξημένες αποδοχές.

«Φεύγω από μια μεγάλη ομάδα και πάω σε μια ιστορική ομάδα της Γερμανίας. Ο χρόνος θα δείξει αν είναι σωστή η επιλογή μου. Το θέμα είναι ότι η επιθυμία μου έγινε πραγματικότητα και θ’ αγωνιστώ σ’ ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως είναι η Μπουντεσλίγκα. Είμαι φορτισμένος συναισθηματικά από το πρωί που χαιρέτησα τα παιδιά. Ο Κυργιάκος και ο Αμανατίδης μού έχουν πει τα καλύτερα λόγια και είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσουν» δήλωσε στο αεροδρόμιο ο Μάντζιος και πρόσθεσε: «Γνωρίζω αρκετά πράγματα και ελπίζω ν’ ανταποκριθώ στις δυσκολίες του πρωταθλήματος. Στο χέρι μου είναι ν’ αποδείξω τι αξίζω. Το μυαλό μου θα είναι πάντα στον Παναθηναϊκό, θα μιλάω καθημερινά με τα παιδιά και ελπίζω όταν επιστρέψω να έχει πάρει το πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τους οπαδούς που τόσο καιρό μου έδειξαν την αγάπη τους και εύχομαι να γιορτάζουν πάντα επιτυχίες. Δεν κρύβω ότι ένας από τους λόγους που πάω στη Γερμανία είναι για να έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής ενόψει του Euro. Ανυπομονώ ν’ αγωνιστώ, ευχαριστώ όσους με στήριξαν». Η Αϊντραχτ ανακοίνωσε τη συμφωνία, με την υποσημείωση ότι ο δανεισμός κόστισε 300 χιλ. ευρώ. Περίπου άλλα τόσα θα είναι και οι αποδοχές του Μάντζιου μέχρι το καλοκαίρι.

– Οι εξελίξεις αυτές κρατούν στην Παιανία τον Αντώνη Πετρόπουλο. Αν έμενε ο Μάντζιος, μάλλον θα δινόταν δανεικός.

– Ανοικτό παραμένει το θέμα απόκτησης ξένου χαφ, παρότι οι πιθανότητες έχουν περιοριστεί.

– Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει ο Πεσέιρο για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, με μόνη εξαίρεση τον Λεοντίου. Ολοι οι παίκτες είναι στη διάθεσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή