«Πλαστικές», η νέα μόδα σε νεαρές κοπέλες

«Πλαστικές», η νέα μόδα σε νεαρές κοπέλες

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα και σε καταναλωτικά δάνεια καταφεύγουν πολλές Ελληνίδες προκειμένου να υποβληθούν σε πλαστική αισθητική χειρουργική. Η «νέα μόδα» αφορά κυρίως νεαρές κοπέλες ηλικίας 18 έως 24 ετών που είναι διατεθειμένες να δανειστούν από τις τράπεζες ποσά ύψους 5.000 – 6.000 ευρώ προκειμένου να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Την ίδια στιγμή, τέσσερις στους δέκα οικονομικά αδύναμους κατοίκους της Αττικής χαρακτηρίζουν αναγκαία την αισθητική χειρουργική.

Μία στις 10 γυναίκες

Αυτά είναι ορισμένα από τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Κάπα Research σε δείγμα 1.098 κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής, ηλικίας άνω των 18 ετών, τον περασμένο Ιανουάριο, για λογαριασμό του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του Θριάσιου Νοσοκομείου και της κλινικής Doctors Hospital. Ειδικότερα, όπως κατέδειξε η έρευνα, μία στις δέκα γυναίκες και το 2,4% των ανδρών έχει κάνει χειρουργική επέμβαση για αισθητικούς λόγους. Ενας στους δύο ερωτωμένους δηλώνει ότι γνωρίζει κάποιον που έχει κάνει πλαστική επέμβαση και σε ένα ποσοστό 71% το αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης άρεσε. Περίπου ένας στους 20 ερωτωμένους (ποσοστό 5,6%) δήλωσε ότι προγραμματίζει να υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση στο άμεσο μέλλον. Το πρόσωπο είναι η περιοχή του σώματος στην οποία οι περισσότεροι ερωτώμενοι θα προτιμούσαν να κάνουν αισθητική επέμβαση· ακολουθεί η κοιλιακή χώρα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 41,2% των ερωτωμένων που ανήκουν σε χαμηλά οικονομικά στρώματα θεωρεί αναγκαία την αισθητική χειρουργική, τη στιγμή που το σχετικό ποσοστό στο σύνολο του δείγματος είναι 32,6%. Επιπλέον, το 14,5% των «αδύναμων» οικονομικά του δείγματος δήλωσε ότι προγραμματίζει στο άμεσο μέλλον να υποβληθεί σε κάποια αισθητική επέμβαση. Την ίδια πρόθεση έχει μόλις το 7,4% των «πλουσίων» του δείγματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερις στους δέκα ερωτωμένους συμφωνούν με την άποψη ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να καλύπτουν το κόστος των πλαστικών επεμβάσεων. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της έρευνας, η ανάπτυξη της πλαστικής χειρουργικής αποτελεί για τους συμμετέχοντες στην έρευνα που ανήκουν στα χαμηλά οικονομικά στρώματα δείκτη ευμάρειας της κοινωνίας. Αντίθετα, οι ερωτώμενοι που ανήκουν στα άλλα οικονομικά στρώματα θεωρούν ότι αποτελεί συνδυασμό παραγόντων όπως είναι η αλλαγή των ηθών, η οικονομική ευμάρεια και η καλύτερη πληροφόρηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 73% των ερωτωμένων δήλωσε ότι θα έκανε πλαστική μόνο για λόγους υγείας και περίπου ένας στους τρεις ερωτωμένους δήλωσε ότι η πλαστική είναι αντίθετη στη φιλοσοφία του. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο διευθυντής του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής της κλινικής Doctors Hospital κ. Στράτος Γαβριήλ εστίασε στο υψηλό ποσοστό των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε πλαστική, καθώς και στο ποσοστό μη ικανοποίησης από το αισθητικό αποτέλεσμα, που ανέρχεται στο 27%, και το οποίο, όπως είπε, «θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει τους πλαστικούς χειρουργούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή