ΕΛΛΑΔΑ

Και κέντρα αλληλεγγύης στην Ελλάδα από το Open Society Foundation

Τον Οκτώβριο του 2012, το Open Society Foundations και ο ιδρυτής του, Τζώρτζ Σόρος, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα για την ενίσχυση των προσπαθειών που ήδη υλοποιούνται και που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των αναγκών σε ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση.

Το πρόγραμμα αυτό, που ονομάζεται Solidarity Now, έχει ως στόχο να λειτουργήσει Κέντρα Αλληλεγγύης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τους επόμενους μήνες. Τα Κέντρα Αλληλεγγύης θα λειτουργούν ως κόμβοι για τοπικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες θα δραστηριοποιούνται μέσα στα κέντρα αυτά, παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών, όπως ιατρική βοήθεια, νομική υποστήριξη σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο έξωσης ή χρεωκοπίας, καθώς και επαγγελματική αποκατάσταση.

Τον Φεβρουάριο του 2013, το Open Society Foundations, ανακοίνωσε την υλοποίηση προγράμματος παροχής θέρμανσης στην Ελλάδα, διάρκειας ενός έτους. Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχει ως στόχο τη βελτίωση των δυσμενέστατων συνεπειών της κρίσης. Τo Open Society Foundations έχει προσφέρει €700.000 ($1 εκατ.) για το έργο, προμηθεύοντας πετρέλαιο θέρμανσης σε ιδιώτες και ιδρύματα καθ' όλη της διάρκεια της χειμερινής περιόδου των ετών 2013 και 2014.

Στις 3 Απριλίου 2013, το Solidarity Now εγκαινιάζει μία μικρού μήκους ταινία, μέσω της οποίας κάνει έκκληση για αλληλεγγύη στην Ευρώπη.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: www.solidaritynow.org

To Solidarity Now καλεί ανθρώπους σε Ελλάδα και Ευρώπη να κοινοποιήσουν την ταινία και να εκφράσουν αλληλεγγύη μεταξύ τους και σε όλους, όσους έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση στην Ευρώπη. Η νέα ιστοσελίδα του Solidarity Now παρέχει πληροφορίες για το έργο του οργανισμού, ενώ περιλαμβάνει μια σειρά ιστοριών, όπου παρουσιάζονται διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα, όπως η απασχόληση, η στέγαση και η υγεία.

Έρευνα: Πώς βλέπουν οι Ευρωπαίοι την κρίση (αρχείο pdf)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ