Αναβίωση των πολιτικών εντάσεων με Mayo

Αναβίωση των πολιτικών εντάσεων με Mayo

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η offshore εταιρεία MAYO και η δικαστική διαμάχη που είχε πυροδοτήσει μεταξύ του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του κ. Κώστα Λαλιώτη επανήλθαν στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες. Αφορμή στάθηκε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», σύμφωνα με το οποίο η Siemens χρησιμοποίησε τη ΜΑΥΟ για να διοχετεύσει στο κόμμα της Ν. Δ. 20 εκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο 1990 -1994.

«Εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο» προκειμένου «να συκοφαντήσει εμένα και τη Νέα Δημοκρατία», χαρακτήρισε το δημοσίευμα από την πρώτη στιγμή ο επίτιμος πρόεδρος της Ν. Δ. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η Νέα Δημοκρατία δεν πήρε την περίοδο εκείνη καμία απολύτως ενίσχυση από τη Siemens». Αντίθετα, λέει ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση της Ν. Δ. ανετράπη διότι αρνήθηκε να δώσει τις ψηφιακές παροχές στην κοινοπραξία Siemens – Intracom. Επίσης, δεν παραλείπει να αναφερθεί στη δικαστική διαμάχη με τον κ. Λαλιώτη, ο οποίος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση. «Το θέμα της Siemens ερευνήθηκε εξαντλητικά από τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών κ. Δ. Παπαγγελόπουλο», επιμένει ο κ. Μητσοτάκης και απειλεί με νέες αγωγές.

Αντιθέτως, ο κ. Λαλιώτης, σχεδόν αμέσως μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, έσπευσε να δηλώσει ότι η λιβεριανή εταιρεία σχετίζεται άμεσα και με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, καθώς τόσο η ΜΑΥΟ όσο και το Ολυμπιακό Ακίνητο της Μονής στους Θρακομακεδόνες έχουν κοινό διαχειριστή (οικογένεια εφοπλιστών). Ο κ. Λαλιώτης κατονομάζει τον κ. Σπύρο Πολέμη του Μιχαήλ, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, «ήταν αυτός που συγκέντρωνε χρήματα από εφοπλιστές, επιχειρηματίες και εταιρείες για λογαριασμό της Ν. Δ.». Σύμφωνα με τον κ. Λαλιώτη, η εταιρεία που αγόρασε μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου το Ολυμπιακό Ακίνητο (Noliden) είχε διαχειριστή τον Σπύρο Πολέμη του Λεωνίδα.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, δόθηκε και χθες συνέχεια στο θέμα από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είπε ότι η σχέση μεταξύ ΜΑΥΟ και Ν. Δ. είναι «διαχρονική». Ανέφερε μάλιστα ότι σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπήρξε «μια συνεχής ροή χρημάτων στον τροφοδοτικό λογαριασμό της Ν. Δ. σε ελληνική τράπεζα και, για ένα συγκεκριμένο έτος, το 1989, αυτή η ροή χρήματος έφτανε τα περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια». Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε μάλιστα ν’ ανοίξουν οι λεγόμενοι «τροφοδότες» λογαριασμοί, ώστε «οι πολίτες να έχουν μια πλήρη εικόνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή