Μαθητές, φοιτητές αποφασίζουν για τη στάση τους

Μαθητές, φοιτητές αποφασίζουν για τη στάση τους

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμο για το μέλλον των κινητοποιήσεων στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι το πρώτο διήμερο της επόμενης εβδομάδας, καθώς μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές αναμένεται να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Εως χθες εκατοντάδες γυμνάσια και λύκεια τελούσαν υπό κατάληψη – περί τα 100 σύμφωνα με το υπουργείο, περί τα 400 σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία της ΟΛΜΕ. Νέες μαθητικές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, ενώ την ίδια ημέρα μαθητές του λεγόμενου Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας έχουν προγραμματίσει καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Από την άλλη, το υπουργείο Παιδείας σε μία προσπάθεια να δείξει ότι διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (fonitonmathiton @ypepth.gr.) «Οι μαθητές έχουν δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης. Το υπουργείο έχει χρέος να αφουγκράζεται τη φωνή τους, την κριτική τους, τις προτάσεις τους. Για τον λόγο αυτό, με πρωτοβουλία του υπουργού κ. Ευ. Στυλιανίδη, δημιουργήθηκε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Καλούμε τους μαθητές, τη Νέα Γενιά, να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους», έλεγε η ανακοίνωση.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έως χθες υπό κατάληψη βρισκόταν το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ στην οδό Πατησίων, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και η Νομική Αθηνών από άτομα -φοιτητές και μη- του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού χώρου». Επίσης, με απόφαση των φοιτητών υπό κατάληψη τελούσαν πολλές σχολές στο Παν. Αθηνών, το ΑΠΘ, το ΕΜΠ, το ΤΕΙ Αθηνών, το ΤΕΙ Πειραιώς και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει νέος γύρος φοιτητικών συνελεύσεων. Τέλος, μεγάλη ανταπόκριση στους διδάσκοντες του Παν. Αθηνών βρήκε η πρόσκληση του πρύτανη του ιδρύματος κ. Χρ. Κίττα να συμμετάσχουν σε ομάδες περιφρούρησής του. Χθες, περίπου 1.500 διδάσκοντες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν σε ομάδες περιφρούρησης των χώρων του ιδρύματος. Ο κ. Κίττας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός στη λειτουργία του πανεπιστημίου και τις αξίες που αυτό υπηρετεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή