Ενας υπουργός που επέμεινε στην παραίτηση

Ενας υπουργός που επέμεινε στην παραίτηση

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επέμεινε στην παραίτησή του, η οποία τελικώς έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου Κύπρος Χρυσοστομίδης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την απόδραση του ισοβίτη κατάδικου Αντώνη Προκοπίου Κίτα, γνωστού στη Μεγαλόνησο και ως «Αλ Καπόνε».

Ο κ. Χρυσοστομίδης είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου Χριστόφια την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να γίνει αποδεκτή. Επανήλθε όμως σε αυτή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που είχε στην ημερήσια διάταξή του το θέμα της απόδρασης και της λήψης μέτρων για την κατάσταση που επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου.

Αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ενόσω συνεχιζόταν η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Χρυσοστομίδης ανακοίνωσε ότι επέμεινε στην παραίτηση, η οποία και έγινε αποδεκτή. Χαρακτήρισε την υπόθεση της απόδρασης παρά πολύ σοβαρή και πρόσθεσε ότι το θέμα δεν τελειώνει εδώ, καθώς χρειάζεται ο διορισμός ανακριτών και η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης. Σημειώνεται ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός τον είχε επικρίνει ότι παραιτήθηκε γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η παραίτησή του δεν θα γινόταν δεκτή. Ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε χθες την έντονη δυσαρέσκειά του για τις τρεις αποδράσεις βαρυποινιτών, που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους έξι μήνες και για το φαινόμενο βαρυποινίτες «να διάγουν μήνες ολόκληρους σε κλινικές, νοσοκομεία και αναπαυτήρια».

Ο Κίτας είχε καταδικασθεί για τον βιασμό και τη δολοφονία δύο γυναικών και απέδρασε από το Απολλώνιο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή. Μεταξύ άλλων εκτιμάται ότι αναλάμβανε να εισπράττει επ’ αμοιβή χρήματα που χρωστούσαν τρίτοι. Είναι ενδεικτικό ότι στο δωμάτιο, όπου νοσηλευόταν, βρέθηκαν χρεωστικά τιμολόγια διαφόρων προσώπων, που καλούνται τώρα να δώσουν εξηγήσεις πώς βρέθηκαν στην κατοχή του. Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν ότι από το δωμάτιο του νοσοκομείου διεξαγόταν παράνομο ποδοσφαιρικό και ιπποδρομιακό στοίχημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή