Αποχρωσεις

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πιο… φυσική καλλονή

Δίπλα στο Οσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Σφραγισμένα χείλη», η Βρετανίδα ηθοποιός Κέιτ Γουίνσλετ μπορεί να προσθέσει έναν ακόμη τιμητικό τίτλο, εκείνον της «απόλυτα φυσικής καλλονής». Και είναι αρκούντως τιμητικός ένας τέτοιος τίτλος, δεδομένου ότι απονέμεται σε μια εποχή κατά την οποία κυρίαρχη είναι η… πλαστική και ουχί η φυσική ομορφιά. Η τριαντατριάχρονη ηθοποιός εξασφάλισε την πρώτη θέση, σε διαγωνισμό που διενήργησε εταιρεία καλλυντικών και συμμετείχαν τρεις χιλιάδες άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες. Τη δεύτερη θέση στην κατάταξη της λίστας με τις φυσικά όμορφες κατέκτησε η Οντρεϊ Χέμπορν, την τρίτη το μοντέλο Κέλι Μπρουκς, την τέταρτη η τραγουδίστρια Σέριλ Κρόουλ και την πέμπτη η Αντζελίνα Τζολί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Κέιτ Γουίνσλετ κέρδισε την κορυφή επειδή διαθέτει μια ροδαλή επιδερμίδα, τόσο όμορφη και φυσική, ώστε χρειάζεται ελάχιστα «μέικ απ» για να γίνει αστραφτερά ωραία.

Διαφορετικό κοπάδι

Στην εξοχή της δυτικής Αγγλίας βόσκει ένα αλλιώτικο κοπάδι αγελάδων, που θυμίζει πολύ άουροχς, ένα παμπάλαιο είδος βοδινού, εκλιπόν από τεσσάρων αιώνων τουλάχιστον. Είναι απόγονοι των πειραμάτων των ναζί να αναβιώσουν το πάλαι ποτέ θήραμα των Ρωμαίων κυνηγών, αφού στο όραμα του Χίτλερ δεν ήταν μόνο οι καθαρόαιμοι άνθρωποι αλλά και τα καθαρόαιμα ζώα. Εβδομήντα χρόνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και παρότι θανατώθηκαν όλα τα «πειραματικά» ζώα στους ζωολογικούς κήπους του Μονάχου και του Βερολίνου, τα βοοειδή Heck -όπως αποκαλούνται από το όνομα των Γερμανών εκτροφέων τους- απολαμβάνουν το πράσινο χορτάρι της αγγλικής υπαίθρου.

Εγκυος η Ν. Κοσιουσκό

Γυναίκα υπουργός και ήδη μητέρα ενός τρίχρονου αγοριού, μία ακόμη υπουργός της κυβέρνησης Σαρκοζί, η Ναταλί Κοσιουσκό – Μοριζέ, αρμόδια για την ψηφιακή τεχνολογία, ανακοίνωσε ότι περιμένει παιδί. «Είναι αλήθεια, είμαι έγκυος», έγραψε η 35χρονη υπουργός στο Facebook, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές φήμες στον γαλλικό Τύπο. Είναι η δεύτερη εν ενεργεία υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης η οποία θα αποκτήσει παιδί, μετά την υπουργό Δικαιοσύνης Ρασίντα Ντατί, η οποία ωστόσο θα εγκαταλείψει το πόστο της για το Ευρωκοινοβούλιο. Αλλαγή, η οποία λέγεται ότι θα γίνει παρά τη θέλησή της και υπό την πίεση του Νικολά Σαρκοζί. Ας ελπίσουμε ότι η εγκυμοσύνη της Ναταλί Κοσιουσκό – Μοριζέ δεν θα αποτελέσει επίσης ζήτημα… αποπομπής της στην Ευρωβουλή.

Κομψές ανεμογεννήτριες

Οι δημοτικές αρχές του Παρισιού αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τους δυνατούς ανέμους που πνέουν σε ορισμένα σημεία της πόλης τους και να τοποθετήσουν μικρές και καλαίσθητες ανεμογεννήτριες, οι οποίες θα τροφοδοτούν το άστυ με καθαρή αιολική ενέργεια. Οι μικρές ανεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν στις ταράτσες πολυκατοικιών, σε τέσσερις γειτονιές της Πόλης του Φωτός, με γνωστότερη εκείνη της Μονμάρτρης, όπου πνέουν δυνατοί άνεμοι και είναι γνωστή για την «ντόλτσε βίτα» της, αρχής γενομένης από το 2011. Παρόμοιες ανεμογεννήτριες λειτουργούν και σε άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, όπως εκείνη του Λονδίνου, η οποία προετοιμάζεται να εγκαταστήσει και μια μεγάλων διαστάσεων μέχρι τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, το 2012, προκειμένου να ικανοποιηθούν «καθαρότερα» οι αυξημένες ενεργειακές ανάγκες κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Νικητής ένας Ρομά

Ενας νεαρός Ρομά, ο οποίος ως παιδί ζητιάνευε στους δρόμους της Ιταλίας, είναι ο νικητής του ιταλικού Big Brother και αποχώρησε από το παιχνίδι με 300.000 ευρώ στην τσέπη του. Ο Φερντί Μπερίσα έφθασε παράνομα στην Ιταλία, πριν από 13 χρόνια, από το Μαυροβούνιο και μεγάλωσε ζητιανεύοντας και συμμετέχοντας σε στημένους αγώνες πάλης που οργάνωνε ο πατέρας του. Ο νεαρός Φερντί είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αγοράσει ένα σπίτι κι εν συνεχεία θα επιστρέψει στη δουλειά του, ως βοηθός σεφ. Οι υπόλοιποι μπορούν να εξυφαίνουν διάφορα σενάρια για τον «ήπιο και προσγειωμένο» παίκτη, ο οποίος κατόρθωσε να κερδίσει τα οκτώ εκατομμύρια των τηλεθεατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή