Δεύτερος κλάδος στη σήραγγα Αρτεμισίου

Δεύτερος κλάδος στη σήραγγα Αρτεμισίου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να χρειάστηκαν περισσότερα από 20 χρόνια για το προφανές, αλλά… τα καταφέραμε! Ο λόγος για την κατασκευή δεύτερου κλάδου στη σήραγγα Αρτεμισίου, δύο δεκαετίες μετά την κατασκευή του πρώτου κλάδου. Τα εγκαίνια έγιναν χθες, ωστόσο θα χρειαστεί να περάσουν μερικοί ακόμα μήνες ώστε να λειτουργήσουν ταυτόχρονα και οι δύο σήραγγες, καθώς η παλαιά θα κλείσει για να αναβαθμιστεί. Ο παλαιός κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου, στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης, κατασκευάστηκε την περίοδο 1985-1990. Ο δεύτερος κλάδος, μήκους 1.400 μέτρων, εγκαινιάστηκε χθες από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά, έχοντας ολοκληρωθεί έξι μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ). Και οι δύο σήραγγες θα λειτουργήσουν ολόκληρο τον Αύγουστο, από το Σεπτέμβριο ωστόσο και για διάστημα δύο μηνών η παλαιά σήραγγα θα κλείσει προκειμένου να αναβαθμιστεί και η κίνηση θα εκτραπεί εξ ολοκλήρου στη νέα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η νέα σήραγγα θα εξυπηρετήσει το ρεύμα προς Αθήνα και η παλαιά το ρεύμα προς Τρίπολη. Στον ίδιο άξονα κατασκευάζονται δύο ακόμα σήραγγες, στις περιοχές Νεοχωρίου και Στέρνας, οι οποίες θα συμβάλουν στη μείωση της απόστασης Κορίνθου-Τρίπολης κατά 15 λεπτά.

Την ταχεία κατασκευή της σήραγγας χαιρέτισε με δήλωσή του υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Εργα κ. Γ. Μαγκριώτης. Υπέδειξε ωστόσο καθυστερήσεις έως και 1,5 έτους στο υπόλοιπο έργο (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, Λεύκτρο-Σπάρτη), την οποία απέδωσε στην ελλιπή χρηματοδότηση. Για παράδειγμα, υποστήριξε ότι το τμήμα Αθήναιο-Λεύκτρο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί. Σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ, η ανακατασκευή του τμήματος Κορίνθου-Τρίπολης-Λεύκτρου θα ολοκληρωθεί σε ένα έτος, ο κλάδος έως Καλαμάτα το 2011 και ο κλάδος προς Σπάρτη το 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή